×

Nieuws

16 augustus 2022

Albumopnamen Jakob Bro

Jakob Bro 4 avonden lang voor albumopnamen in Flagey, Brussel

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: ECM Records

Noem het een adembenemende zomerafsluiting of een fabuleuze najaar seizoen opening want wondergitarist Jakob Bro zal zijn nieuwe album gaan opnemen in het Brusselse Flagey. Vanaf donderdag 1 september zal hij, samen met mede jazzgrootheden Brian Blade (drums) en Anders Christensen (contrabas) 4 avonden lang te zien zijn in Studio 1 van Flagey waar hij opnamen zal maken voor een nieuw album dat begin 2023 op ECM zal gaan uitkomen.

De keuze voor Flagey is geen vreemde. Bro vierde eerder in de Studio 1 al grote successen en is dol op de akoestiek van de zaal. Net als zijn platenbaas Manfred Eicher trouwens, een man die bekend staat om het immer zoeken naar het perfecte geluid om de ECM albums op te nemen en al net zo enthousiast is.

De keuze voor Brian Blade is een bijzondere. Bro nam nog niet eerder op met deze legendarische Amerikaanse jazzdrummer. Maar hij is al wel vele jaren onder de indruk van de bijzondere muzikant. En de liefde is geheel wederzijds. Met Christensen heeft hij al een hele lange muzikale connectie die nu in dit nieuwe trio een nieuwe fascinerende vorm zal gaan vinden.

De nieuwe composities liggen al even klaar, meer muziek dan er waarschijnlijk op de plaat gaat passen dus elke avond is er één of zijn er meerdere composities die de plaat wellicht niet gaan halen. Alles wordt opgenomen om later een keus te kunnen maken. Als Bro aangeeft verrassingen in petto te hebben, en dat heeft hij, zal geen avond dezelfde zijn. Dus één avond meer meemaken (een absolute aanrader) kan een nog vollere ervaring betekenen.

“To be able to play four nights at Flagey and to record there with the presence of Manfred Eicher is as close as I can get to a perfect musical situation.” Jakob Bro.

Wees er snel bij want de kaartverkoop gaat als een raket. Kaarten zijn te verkrijgen via www.flagey.be

  • Donderdag 01 september 2022 20:15
  • Vrijdag 02 september 2022 20:15
  • Zaterdag 03 september 2022 20:15
  • Zondag 04 september 2022 20:15

Live foto: Wouter Schenk