×

Nieuws

27 januari 2017

Ivan Mamao Conti (Azymuth) komt met nieuw solo album

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Far Out Recordings

De mannen van Azymuth lijken drukker dan ooit. Brachten ze een paar maanden geleden nog een raak nieuw album uit met Fenix wordt net bekend dat drummer Ivan Conti, koosnaam Mamão, met een nieuw solo album komt.

Dat ze drukker dan ooit zijn mag zeer opvallend genoemd worden. Nog maar vier jaar geleden overleed toetsenman Jose Roberto Bertrami en het voor de latinjazz zo ongelooflijk belangrijke trio leek een onzekere toekomst tegemoet te gaan. De band had vanaf 1973 (!!!) vrijwel alle jaren met elkaar samen gespeeld (alleen Bertrami had de band ooit voor een aantal jaren verlaten) en gezamenlijk de legendarische sound ontwikkeld.

Maar Alex Malheiros (bas) en Conti vonden in de jonge Kiko Continentino een ijzersterke opvolger. Net als Bertrami super getalenteerd en al net zo avontuurlijk in spel. Fenix was een fraaie terugkeer naar grote vorm.

De hervonden creativiteit leverde dus veel meer materiaal op dan we dachten. Er is nog geen titel en datum maar voor de zomer moet het album gaan uitkomen. Wel worden er alvast wat 12 inches in gelimiteerde oplagen gedropt waarvan vandaag de eerste uitkomt. En ze klinken erg lekker. Met Mamão’s Brake op de A-kant in een IG Culture remix en Tenderlonious remix en met Ah Que Legal in een Reginald Omas Mamode IV remix en een Jeen Bassa remix op de B-kant is duidelijk dat Conti nog net zo oorstrelende manier van percussies bedienen heeft als in zijn beste dagen en ook de broken beat niet aan hem voorbij is gegaan.

Krijg em hier te pakken: https://www.faroutrecordings.com/collections/ivan-conti/products/ivan-conti-mamaos-brake-ah-que-legal-ig-culture-22a-remixes

Meer informatie over Mamão’s nieuwe solo album zal snel volgen.