×

Nieuws

22 oktober 2012

Iron Maiden 25 juni 2013 Ziggo Dome Amsterdam

Geschreven door: Carl Puhl

Label: EMI

Dinsdag 25 juni 2013 speelt Iron Maiden in de Ziggo Dome. De ikonen van de heavy metal brengen hun Maiden England tournee naar Amsterdam. De Nederlandse fans krijgen de mogelijkheid om te genieten van de nummers die ze speelden tijdens de Seventh Tour Of A Seventh Tour. Tijdens die tour in 1988 stond de band op 4 september in het Willem II stadion in Tilburg in het kader van het Monsters Of Rock Festival.

Vier jaar geleden speelde de band al in Nederland onder de noemer van Somewhere Back In Time World Tour. De Maiden England tournee is de volgende terugblik in de Geschiedenis van Iron Maiden. De band heeft de tournee in Noord Amerika eind augustus afgerond en komt in juni volgend jaar naar het Europese vasteland. Wat er in de tussentijd gaat gebeuren? Bekijk de DVD Flight 666 maar, dan weet je hoe de bandleden van de Iron Maiden Corporation hun vrije tijd doorbrengen.

Bruce Dickinson: “We kijken er echt naar uit om met de Maiden England Tour naar de Ziggo Dome te komen. We hebben gehoord dat het een fantastische nieuwe zaal is! Dankzij de moderne technologie hebben we de originele Maiden England-productie uit 1988 kunnen updaten en verbeteren. Naast het decor nemen we een gigantische nieuwe lichtshow mee, diverse incarnaties van Eddie, massa’s vuurwerk en allerlei andere spannende dingen voor de fans.”

Steve Harris vervolgt: “We weten hoe populair de History Of Iron Maiden Tours zijn bij fans van alle leeftijden en we brengen de volledige productie zoals tijdens de Noord-Amerikaanse tournee eerder dit jaar. We hadden enorm veel plezier met de setlist daar, omdat we nummers gedaan hebben die we al heel lang niet gespeeld hadden, zoals Seventh Son, The Prisoner en Afraid To Shoot Strangers, naast publieksfavorieten als The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years en Run To The Hills. Het eerste deel van de tour was zo genieten voor de band dat we er echt naar uitkijken om onze fans in Nederland deze hele show voor te schotelen.”

Kaarten kosten 59 euro per stuk en gaan zaterdag 27 oktober in de verkoop. Fanclubleden hebben de kans om een dag eerder kaarten aan te schaffen. Er is nog niets bekend over een voorprogramma.