×

Nieuws

04 maart 2010

Fela Kuti

Interview met Fela Kuti gevonden

Geschreven door: Dick Hovenga

Alle fans van de Afrikaanse grootheid Fela Kuti en afrobeat zullen verheugd zijn met het feit dat er een opvallend interview met Fela Kuti gevonden is. De man deed namelijk maar weinig interviews.

Op het, door het Britse wereldmuzieklabel Soundway, uitgebrachte album Nigeria Afrobeat Special is de opvallende track van Fela Kutu te horen onder de titel Who’re You? Het was ooit de 3de 45 inch die hij uitbracht nadat hij was terug gekeerd naar Nigeria (na Jeun ‘K’Oku en Na Fight O). De 45 inch werd in 1971 uitgebracht. Later dat jaar reisde Kuti met zijn band Africa 70 naar Londen voor een serie concerten met Ginger Baker. Die optredens bracht ze grote erkenning en ze namen vervolgens muziek op in de Abbey Road studio’s.

Verrassend genoeg vond Soundway label manager Duncan Ballentyne bij een ‘Help The Aged shop’ kortgeleden een tape waarop een interview te horen was met Fela Kuti vlak voor hij op tour ging met Ginger Baker. Het interview is bizar vooral omdat de presentator maar weinig op lijkt te hebben met de muziek en stem van Kuti. Juist dat maakt het interview erg grappig. Voor de liefhebbers is via onderstaande video het interview te horen.