×

Nieuws

28 februari 2014

Indrukwekkend eerbetoon aan Jackson Browne

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Music Group Records

Het zou een album worden met een stuk of vijftien songs door zo’n vijftien artiesten. Maar het eerbetoon aan singer-songwriter Jackson Browne is veel meer geworden dan dat. De dubbelaar, Looking Into You: A Tribute To Jackson Browne, verschijnt op 1 april.

Uiteindelijk hebben meer dan 25 artiesten -en niet de minsten- zich gewaagd aan 23 eigen versies van klassiekers van de man die eerst in New York (Nico) later vanuit Los Angeles de wereld veroverde. Dat het aantal songs en het aantal artiesten niet gelijk is, komt doordat Lyle Lovett niet kon kiezen: Rosie was hem net zo lief als Our Lady In The Well.

Ook de rest van de tracklisting is alleen al op papier een waar genot: Browne’s vroege klassieker These Days (geschreven toen Jackson pas 16 jaar oud was) wordt vertolkt door Don Henley, die in zijn allereerste Eagles-dagen al de hulp kreeg van Jackson Browne, de co-auteur van de Eagles-hit Take It Easy en medewerker aan hun tweede album Desperado.

Bonnie Raitt en David Lindley doen samen een track, Jimmy LaFave, Ben Harper (Jamaica Say You Will) en Venice (For A Dancer) zijn aanwezig en Joan Osborne doet Late For The Sky. Ook de versie van The Pretender door Lucinda Williams belooft veel, net als Rock Me On The Water door Keb ‘Mo’. Bruce Springsteen kiest samen met zijn echtgenote Patti Scialfa voor Linda Paloma, een van de weinige Spaanse songs die Browne schreef en uitvoerde. De van het meesterwerk The Pretender afkomstige song belichaamt het bittere verdriet wat Browne destijds beleefde na het verliezen van zijn vrouw Phyllis, die in 1976 zelfmoord pleegde. De door mariachi gedragen song werd door Springsteen uitgekozen toen hij Jackson voordroeg bij de Rock & Roll Hall Of Fame in 2004.

Looking Into You: A Tribute To Jackson Browne verschijnt op 1 april.