×

Nieuws

01 september 2014

In de gaten houden: Work Of Art

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Frontiers

Iedereen die wel eens een lange autorit door de Verenigde Staten of Canada heeft gemaakt met de radio aan weet dat veel stations nog vaak muziek van bands als Journey, Foreigner, Boston, Survivor, Toto, Kansas, Loverboy en Rick Springfield draaien. Dat muziekgenre wordt ook wel AOR genoemd, waarbij de letters voor Album Oriented Rock of ook wel Adult Oriented Rock staan. Het is een genre dat in Europa nooit de populariteit heeft gehad die het aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft bereikt. Toch zijn er nog genoeg bands die albums uitbrengen die voldoen aan alle normen van het genre. Sterker nog, de bandste band in dat genre is momenteel de Zweedse band Work Of Art.

Het Zweedse trio Work Of Art debuteerde in 2008 met het goede album Artwork en groeide door naar de top van het genre met het uitmuntende In Progress. Zanger Lars Säfsund, gitarist en keyboard speller Robert Säll en drummer Herman Furin maken toegankelijke rockmuziek waaraan zelfs menig Skyradio luisteraar zich niet snel zullen storen. Alle clichés van het genre kunnen op een checklist worden afgevinkt: loepzuivere productie, uitgebalanceerde gitaarsolo’s, memorabele zanglijnen, perfecte harmonie en instrumentatie. Work Of Art is een band die altijd op safe speelt en nimmer de gebaande paadjes verlaat, maar zich onderscheidt door de kwaliteit van het songmateriaal.

Op 19 september verschijnt het derde album Framework bij het Italiaanse Frontiers label dat met bands als Whitesnake, Journey en Night Ranger inmiddels hofleverancier van melodieuze hardrock mag worden genoemd. Naar verluidt staat het album wederom bol van pakkende liedjes en fraaie melodieën.

Tracklisting Framework

 1. Time To Let Go
 2. How Will I Know?
 3. Shout ‘Till You Wake Up
 4. Can’t Let Go
 5. How Do You Sleep At Night?
 6. Over The Line
 7. The Machine
 8. Hold On To Love
 9. Natalie
 10. The Turning Point
 11. My Waking Dream

Hieronder alvast een voorproefje en een volledig liedje:

https://www.youtube.com/watch?v=PM5BVTLhC2Q