×

Nieuws

21 april 2016

In de gaten houden: Summer Cannibals

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Kill Rock Stars

Erg fijne band dat Summer Cannibals. Recht voor je raap punkrock. Afkomstig uit Portland, Oregon. Tja, die stad is momenteel echt de basis voor talloze erg goede nieuwe bands. Hun nieuwe album Full Of It verschijnt op 27 mei.

Summer Cannibals is de band van gitariste/zangeres Jessica Boudreaux die zich tegenwoordig verzekerd weet van powerhouse ritmesectie Devon Shirley op drums en Jenny Logan op bas. Het trio brengt met Full Of It na twee in eigen beheer uitgebrachte platen uitgebracht te hebben hun eerste album uit bij Kill Rock Stars. Het album is geproduceerd door Chris Woodhouse die eerder onder meer Thee Oh Sees en Wild Flag deed.

Op Full Of It klinkt het trio (op het album wordt de band ook nog geholpen door gitarist Marc Swart) beter en ambitieuzer dan op hun voorgaande werken, hoe lekker en heerlijk onbesuisd die ook waren. De songs die Boudreaux voor het nieuwe album schreef laten een ongekende groei horen en met Woodhouse achter de mengtafel is een heerlijk dynamische in-je-gezicht-productie tot stand gekomen.

Summer Cannibals staat klaar om de wereld te gaan veroveren. Check alvast de verrukkelijke titeltrack van het nieuwe album.