×

Nieuws

15 augustus 2019

In de gaten houden: Sequoyah Murray

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Thrill Jockey

Op basis van zijn eerste EP Penalties of Love kunnen we gerust zeggen dat we met een heel grote nieuwe stem te maken hebben. Sequoyah Murray is nog maar 22 jaar maar overtuigt met muziek die net zo avontuurlijk als prachtig gerijpt klinkt.

sequoyah-amber-felix

De Penalties of Love EP die dit voorjaar uitkwam is de voorbode van het debuutalbum Before You Begin dat op 15 september in de winkels zal komen te liggen. Een album dat een groots nieuw talent openbaart. Muzikaal uitdagend en gezongen met een stem die hemels en vol soul klinkt.

Murray groeide op in een muzikaal gezin met een zingende moeder en een vader die als percussionist zijn geld verdiende. Zijn eerste muzikale liefde was die van oostelijk Afrika en de songs van Arthur Russell kwamen daar in zijn tienerjaren bij. Hij begon rond zijn vijftiende met zelf muziek te maken en vond zijn stem gedurende die spannende muzikale exercities op zijn kamer. Mooi hoe hij zijn familie bij zijn muziek betrok: Op de Penalties of Love EP speelt zijn vader percussie en zingen zijn moeder en broertje mee. Voor de rest is alles Sequoyah wat je hoort.

Sequoyah Murray maakt muziek die gelijk diep onder je huid kruipt. Een stem die zo opmerkelijk diep en zo rijk van klankkleur is dat hij gelijk je hart binnenkomt. Before You Begin is het album dat dit najaar je leven optimaal zal verrijken. Wij gaan je op de hoogte houden.

Foto’s: Amber Felix