×

Nieuws

09 juli 2014

In de gaten houden: Blues Pills

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Nuclear Blast

Blues Pills is een kwartet uit Zweden dat al stilletjes de Led Zeppelin van Scandinavië wordt genoemd. Het Zweedse stempel is wellicht niet helemaal terecht want zangeres Elin Larsson mag dan uit het Zweden komen, drummer Cory Berry en Zack Anderson zijn Amerikaans en gitarist Dorian Sorriaux is Frans. De verwijzingen naar Led Zeppelin lijken wel op zijn plaats want het kwartet maakt nostalgische rock met flinke bluesinvloeden die meer dan eens herinneren aan de Engelse legende en door de vrouwelijke stem ook aan het vroege Fleetwood Mac. De band die het dichtst bij ze in de buurt komt is waarschijnlijk Saint Jude.

Door de sterke vocalen van Elin Larsson onderscheidt de band zich van tig andere Led Zep epigonen en zullen vergelijkingen met Janis Joplin meer dan eens opduiken en niet eens onterecht! De Franse gitarist Sorriaux is echter minstens zo belangrijk voor het bandgeluid en klinkt als een snarenplukker die in de sixties en seventies is opgegroeid. Voor iedereen die nog niet overtuigd is, volstaat een blik op het artwork. Hoe psychedelisch wil je het hebben?

Op 28 juli verschijnt het debuut bij het Nuclear Blast label. Het is niet de eerste uitgave van de band want men bracht al een EP (Bliss, 2012) uit met daarop vier nummers en kort daarna een single (Black Smoke). Die nummers staan bijna allemaal op het debuut. De band leverde eerder dit jaar een puike show af op het vermaarde en muzikaal uitdagende Roadburn festival met acts als Opeth, Magma en Goblin. Na de release zal de band vast en zeker terugkeren voor meer optredens.

Tracklisting Blues Pills

  1. High Class Woman
  2. Ain’t No Change
  3. Jupiter
  4. Black Smoke
  5. River
  6. No Hope Left For Me
  7. Devil Man
  8. Astralplane
  9. Gypsy (cover van Chubby Checker)
  10. Little Sun

Ter kennismaking kun je hieronder een paar liedjes beluisteren: