×

Nieuws

20 januari 2014

In de gaten houden: Barbarian Overlords

Geschreven door: Richard Verbrugge

Hebben Jimmy Page en Robert Plant een drastische verjongingskuur ondergaan? Zijn ze wellicht in de jaren zeventig in tijdmachine gestapt naar dit decennium?  Niets van dat alles; nu de Engelse rockers de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt wordt het stokje overgenomen door het Amerikaanse kwartet Barbarian Overlords. Op hun nieuwe album Rise Up zijn de Led Zeppelin invloeden zo prominent dat we zonder twijfel mogen schrijven over een epigoon. Maar wat voor een? Kolere, deze mannen klinken puur, onverschrokken, rauw en geestdriftig en beschikken over een flinke portie talent. Nu de retro-wind steeds harder opsteekt zou Barbarian Overlords wel eens heel snel hun status van onontdekt talent kunnen verliezen. Hun stampende rockmuziek zal bij menigeen een glimlach van herkenning op het gezicht toveren.

Rise Up is het tweede album van de band dat in de eerste week van het nieuwe jaar verscheen. Het album telt elf nummers die variëren van stevige stampers als Ego Eye tot epische werkstukken als Jester For A King.

Iedereen die van Led Zeppelin houdt zal genieten van de harde riffs van gitarist Joe Spadaro en de gepassioneerde vocalen van zanger Brent Nuffer. We hebben het al vaker geschreven, maar ook dit gezelschap gaat een gouden toekomst tegemoet. De eerste knaller van 2014 is een feit.