×

Nieuws

23 februari 2011

Highlights van het prachtige Bospop-programma

Geschreven door: Norbert Tebarts

Met een prachtig programma voor 2011 maakt Bospop opnieuw duidelijk dat het thuishoort in de absolute festivaltop. De 31ste editie van het festival in het Limburgse Weert is op 8, 9 en 10 juli. De namen die de afgelopen weken bekend werden gemaakt liegen er niet om. Hierbij zitten meerdere acts, die ons bij Written in Music opvallen.

Faces en Mick HucknallZo zijn daar op vrijdag 8 juli The Faces featuring oud Simply Red zanger Mick Hucknall. Dat Hucknall fan is van Ronnie Lane (één van de oprichters van deze legendarische jaren ’70 band), dat wist ik. Tijdens een besloten optreden in de Wisseloord Studio’s zag en hoorde ik hem een aantal jaren geleden een prachtige cover spelen van The Poacher. Ondanks dat is hij natuurlijk niet iemand die je snel op de plek van Rod Stewart zou verwachten. In 2010 gebeurde dat toch, omdat Stewart te druk was met andere dingen. Geweldig is natuurlijk dat oud Faces-gitarist en nu al jaren vaste ‘Rolling Stone’ Ron Wood ook van de partij zal zijn. Andere originele Faces-leden zijn drummer Kenney Jones en toetsenist Ian MacLagan. Erg benieuwd zijn we dan ook naar dit optreden tijdens Bospop.

Op zaterdag 9 juli zijn toch zeker drie bijzondere acts te vinden: dat zijn Brian Setzer’s Rockabilly Riot, Ringo Starr And His All Starr Band en Gregg Allman Band. De eerste heeft kort geleden voor april een nieuw album aangekondigd, Setzer Goes Instru-Mental, inderdaad zijn eerste instrumentale.

Ringo Starr All Starr BandDat de nu 70jarige, dan 71jarige Ringo Starr met zijn ‘All Starr Band’ naar Bospop komt, is natuurlijk ook geweldig. Deze band is een wisselend gezelschap van bekende artiesten. In juli kun je in ieder geval de volgende namen verwachten: Edgar Winter, Wally Palmar (Romantics), Rick Derringer, Gary Wright, Richard Page (Mr Mister) en Greg Bissonnette.

Dan de inmiddels 63 jarige Gregg Allman. Hij kwam kort geleden met een nieuw album, Low Country. Na bijna veertien jaar laat de oud frontman van de Allman Brothers Band horen dat hij nog altijd weet hoe je blues speelt. Op het album staan namelijk (op één eigen nummer na) allemaal covers van blueshelden als Muddy Waters, B.B. King en Otis Rush. Een mooie schijf die tegelijk erg benieuwd maakt naar hoe de Amerikaan in juli ‘live in het Limburgse land’ zal klinken.

Phil LynottOp zondag 10 juli staat onder meer Thin Lizzy op het programma. Eén van de beste rockbands ooit, waarvoor 2011 een bijzonder jaar is: niet alleen is het 25 jaar geleden dat frontman (bassist en zanger) Phil Lynott overleed, ook komen dit jaar drie klassieke, geremasterde albums van deze legendarische Ierse band uit. Kort geleden gaf Thin Lizzy nog een machtig mooie show in een uitverkocht Paradiso. Mocht je dat gemist hebben, nu heb je de herkansing. Dit wil je niet missen!

Natuurlijk is uitgebreide info over het festival terug te vinden op de website van Bospop. Written in Music kijkt in ieder geval erg uit naar juli. Het wordt een mooie zomer, dat staat nu al vast!

Programma Bospop, zoals nu bekend:

Vrijdag 8 juli:
Joe Cocker
Journey
The Faces, featuring Mick Hucknall
Texas
Foreigner
The Resistance Plot

Zaterdag 9 juli:
Anouk
Bush
Roxette
Ringo Starr And His All Starr Band
Brian Setzer’s Rockabilly Riot
Roger Hodgson & Band
Gregg Allman Band
Ultimate Eagles
Serena Pryne
Coldplace

Zondag 10 juli:
Dream Theater
Black Country Communion, featuring Joe Bonamassa
Thin Lizzy
Riverside
Triggerfinger
Walter Trout