×

Nieuws

22 december 2016

Het wachten wordt beloond: Frank Marino DVD in 2017

Geschreven door: Richard Verbrugge

We hadden de hoop eigenlijk al opgegeven. Al meer dan tien jaar geleden waren er berichten dat de Canadese gitarist en zanger Frank Marino aan een live DVD sleutelde. Elk jaar dat voorbij ging werd de kans op een release kleiner. De grootmeester lag immers al sinds de jaren tachtig met de muziekindustrie overhoop en wilde het graag allemaal op zijn manier doen. Zijn website werd niet meer geactualiseerd en op sociale media werd het erg stil. Deze week was er plotsklaps een aankondiging dat de live DVD in 2017 dan toch eindelijk gaat verschijnen. Er is zelfs een clip vrijgegeven van het nummer The Answer.

Frank Marino was in de jaren zeventig en tachtig een grootheid. Hij leverde met zijn band Mahogany Rush fantastische platen af en deed daar als soloartiest nog een schepje bovenop met het verbluffende The Power Of Rock And Roll. Volgens de bescheiden mening van uw redacteur de beste gitaarplaat die ooit het licht zag. Hij speelde in die periode op de grootste festivals en de adoratie van duizenden fans. Helaas is zijn faam de voorbij decennia grotendeels verdwenen. Hopelijk gaat deze DVD daar wat aan veranderen. De live DVD telt maar liefst 12 uur aan beeldmateriaal. Nu duurde een concert van Frank Marino & Mahogany Rush normaliter ruim drie uur. Met twaalf uur materiaal zal er dus nog veel meer te zien zijn dan het concert dat destijds in Cleveland werd opgenomen. Binnenkort zal wel meer info bekend worden gemaakt.

Hieronder alvast de clip van The Answer en een video van Frank Marino die Voodoo Chile van Hendrix speelt. Het is niet bekend of die laatste ook op de DVD staat.

Voodoo Chile

https://www.youtube.com/watch?v=HPUjWIKAYvU