×

Nieuws

27 januari 2019

Het oordeel van Queensrÿche

The Verdict is de titel van het nieuwe Queensrÿche album dat op 1 maart verschijnt bij Century Media Records. Naar verluidt is dit album het stevigste en meest progressieve album dat de band in lange tijd heeft opgenomen. De eerste twee nummers (hieronder te beluisteren) klinken inderdaad een tikkeltje harder dan de nummers op het vorige album Condition Hüman (2015). Meest bijzondere aspect is dat niet drummer Scott Rockenfield de drumpartijen inspeelde, maar zanger Todd La Torre. Rockenfield liet ook al verstek gaan bij de laatste toer en ook tijdens de opnamen van het album bleef hij liever bij zijn zoontje.

Dat soort berichten voedt geruchten over het vertrek van origineel drummer Rockenfield. Gitarist Wilton zei daarover: “We’re just taking it one day at a time and trying not to look too far ahead. Things are always changing and we can’t predict what the future will bring. Right now we’re just concentrating on getting this album in the hands of our Rÿchers and touring.”

La Torre die voor de derde keer achter de microfoon staat nadat hij in 2012 Geoff Tate verving, drumt overigens al sinds zijn dertiende verjaardag. In interviews laat hij soms weten dat hij het drummen mist, het (drum)repertoire van Queensrÿche uit zijn hoofd kent en best wel eens met Rockenfield van positie wil wisselen. Of Rockenfield ook kan zingen is niet bekend.

Queensrÿche is in Nederland nog altijd een populaire band. Menigeen zal dan ook 1 maart in de kalender hebben aangekruist. Bij de opnamen van The Verdict in thuisstaat Washington zat Chris “Zeuss” Harris achter de knoppen. Harris werkte de voorbije jaren werkte met artiesten als Hatebreed, Iced Earth en Rob Zombie. De band gaat na de release samen met Fates Warning op tournee in Noord-Amerika en zal later in het jaar ook in Europa te zien zijn.