×

Nieuws

25 maart 2014

Happy Camper is terug

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Excelsior Recordings

In 2011 viel het debuut van Happy Camper flink op. Creatief brein Job Roggeveen (El Pino & The Volunteers) schreef voor dat album 14 nummers en nodigde voor de uitvoering ervan een wagonlading Nederlandse artiesten uit. De clip en het artwork met daarin een hoofdrol voor de ontwapenende Manfred de yeti gaven het project van Roggeveen een kleurrijk visitekaartje mee. Happy Camper bleek een succes sleepte en passant nog even een Edison in de wacht.

Nu, drie jaar later, is Happy Camper terug met The Daily Drumbeat. Zonder Manfred, maar met een legertje gestreepte wezentjes en wederom een keur aan Nederlands talent waaronder Janne S chra, Leine, Tim Knol, Bouke Zoete, Eefje de Visser, Marien Dorleijn (Moss) en Ricky Koole.

De nummers op The Daily Drumbeat kennen als thema het ritme van het dagelijks leven. Kun je het tempo bijbenen? Hoe ga je ermee om? Job Roggeveen liet zich inspireren door filmmuziek, chansons en vaudeville. Het werk van iemand als Yann Tiersen lijkt van invloed te zijn geweest evenals dat van eigenzinnige songschrijvers als Sufjan Stevens. De inzet van tuba, dwarsfluit, klarinet en pizzicato viool geven het album een charmant en speels geluid. Happy Camper haalt de lente alvast binnen!

Op 13 april vindt in de Stadsschouwburg van Utrecht, tijdens het Tweetakt Festival, de releaseparty van The Daily Drumbeat plaats. Hierna zal Happy Camper verder het land doortrekken.