×

Nieuws

05 juni 2024

Hania Rani brengt haar ‘Ensemble’ tour naar het Koninklijk Concertgebouw

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Gondwana Records

De Poolse pianiste Hania Rani komt met haar ‘Ensemble’ tour langs haar favoriete steden in Europa. Op 10 april 2025 sluit ze deze tour af in Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. De kaartverkoop is reeds van start gegaan

In een tijd waarin onze aandachtspanne steeds verder onder druk komt te staan, ziet Rani live optredens als een zeldzame kans tot verbinding met haar publiek Deze eigenwijze houding past bij de artiest. Haar recentste album Ghosts, onze #1 van 2023, was zo’n bewuste artistieke beslissing, die inging tegen de neiging om kunst aan te passen aan een door massamedia gevormde werkelijkheid.

Dat haar ster snel rijzend is bewees ze vorig jaar in Nederland door eerst de Rotterdamse Maassilo uit te verkopen en daarna ook (binnen een dag!!) een optreden in het grote TivoliVredenburg. Vervolgens kwam ze begin dit jaar ook nog terug voor een uitverkocht Paradiso.

Rani speelde die concerten in trio vorm. Voor dit concert in het Concertgebouw komt ze met een uitgebreid ensemble. Tijdens deze show wordt de muziek van Ghosts uitgevoerd door o.a. strijkers, houtblazers en koperblazers. Rani gaat samen met het ensemble proberen de complexe aard van het album tot leven te brengen. Ze speelt samen met negen andere musici, waaronder celliste Dobrawa Czocher en haar vaste bassist Ziemowit Klimek.