×

Nieuws

02 juli 2018

Halestorm dendert door

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Atlantic

Het Amerikaanse Halestorm tourt de laatste bijna onafgebroken en last alleen pauzes in om nieuw materiaal of covers op te nemen. De energieke, aanstekelijke heavy metal van het kwartet vindt gretig aftrek bij een groeiende schare fans in eigen land, maar ook op andere continenten en zeker in Europa. De band met frontvrouw Lzzy Hale is een graag geziene gast op festivals en verzorgde al menig optreden in ons land.

Eerder dit jaar nam de band hun vierde studioalbum op dat de titel Vicious heeft meegekregen. Het album telt twaalf nummers waarvan je er al twee hieronder kunt beluisteren. De band klinkt scherp, lekker gedreven en Lzzy schreeuwt de longen uit haar frêle lijf.

Vicious verschijnt op 27 juli bij Atlantic en is de opvolger van het succesvolle Into The Wild Life dat in 2015 verscheen. Later verschijnt een gelimiteerde vinyleditie met vier bonusnummers. Van die versie zullen wereldwijd slechts 1500 exemplaren beschikbaar zijn.

Volgens gitarist Joe Hottinger bevat het nieuwe album een paar van de hardste nummers die de band tot op heden opnam. Deze zomer speelt de band vooral in Noord-Amerika, maar Europese toerdata worden op korte termijn verwacht.