×

Nieuws

07 februari 2019

Fado

Grote fado special en concerten van Mariza op komst

Geschreven door: WiM Redactie

Het leek ons een mooi moment om met 5 concerten van de Portugese fadokoningin Mariza in de lagen landen op komst ons eens goed te buigen over de fado en de vele artikelen die onze eigen Rik van Boeckel daar reeds over schreef.

Mariza is het laatste decennium uitgegroeid tot de absolute ster van de fado die steeds maar weer geweldige albums blijft maken en wereldwijd op de grootste podia staat. Haar laatste, gelijknamige, album verscheen vorig jaar zomer en de tour die daarop volgt zal onze winter hopelijk met hartverwarmende klanken in een vroege lente inluiden. Wees er trouwens snel bij: De Roma in Antwerpen is al uitverkocht en bij de andere zalen gaat de kaartenverkoop ook reusachtig hard.

Mariza is ook een voorname speler in de uitgebreide fado special die vanaf volgende week op Written in Music te zien zal zijn. Niet alleen verzamelde Rik van Boeckel al zijn fado verhalen die hij over de afgelopen 15 jaar schreef en die voorheen veelal in print verschenen, ook schreef hij een nieuw overkoepeld verhaal over zijn geliefde Portugal en Lissabon en de fado in het bijzonder.

We hebben het uitgebreide verhaal voor het leesgemak in drie dikke delen geknipt die we in 3 weken tijd online zullen zetten. Compleet met veel exclusief fotomateriaal, merendeels geschoten door Hans Speekenbrink.

Concerten Mariza 2019:

  • 22 februari : De Roma, Antwerpen (uitverkocht)
  • 23 februari: De Doelen, Rotterdam
  • 24 februari: TivoliVredenburg, Utrecht
  • 26 februari: Rabozaal Theaterzaal, Heerlen
  • 27 februari : Frits Philips Muziekgebouw, Eindhoven