×

Nieuws

21 april 2017

Grootse hommage aan Scott Walker tijdens de BBC proms

Geschreven door: WiM Redactie

Onder de titel The Songs of Scott Walker 1967-1970 wordt op dinsdagavond 25 juli deze komende zomer een groots concert gegeven als een hommage aan zanger/songschrijver/muzikale revolutionair Scott Walker. De nadruk ligt op deze avond op de eerste vier albums die Scott Walker maakte: Scott, Scott 2, Scott 3 en Scott 4. Albums die nog steeds op eenzame hoogten staan binnen de popmuziek.

Het was ruim drie jaar geleden toen Bella Union baas Simon Raymonde en journalist & Written in Music oprichter Dick Hovenga hun liefde voor Scott Walker deelden en vrijwel gelijk het idee ontstond een hommage aan de man te brengen die zo ontzettend veel voor hun muzikale leven betekend heeft. Duidelijk was gelijk dat ze het alleen zouden doen als ze de allerbeste arrangeur(s), het allerbeste orkest, de allerbeste zangers en de zegen van Scott zelf zouden krijgen. Anders zou het project absoluut geen zin hebben.

Een eerst rake aanzet werd gegeven toen Dick zijn vriend Jules Buckley (arrangeur/dirigent van The Heritage Orchestra en Metropole Orkest) over het idee aansprak en deze gelijk super enthousiast reageerde. Dat was een enorm belangrijke schakel. Daarna volgde twee jaar plannen maken en mogelijkheden zoeken om het concert plaats te laten vinden. Simon en Dick vonden genoeg enthousiasme om zich heen maar een finale zet moest gegeven worden.

Deze kwam uiteindelijk op nieuwsjaarsdag 2017 toen Jules vertelde dat er binnen het programma van de BBC proms van aankomende zomer een mogelijkheid was om een hommage aan Scott Walker te doen. Na wat heen en weer mailen en bellen werd uiteindelijk dinsdagavond 25 juli als de meest geschikte datum aan ons toegewezen.

Jules regelde het geweldige Heritage Orchestra en Simon en Dick de vocalisten, wat uiteindelijk met de heftig lange vooruit planningen die muzikanten tegenwoordig hebben, moeilijker bleek dan verwacht. Maar de toppers van de wishlist maakten data vrij, vereerd als ze waren om de songs van Scott met orkest te kunnen/mogen zingen. Ondertussen was Scott Walker zelf ook optimaal bij het concert betrokken. Super enthousiast als hij is geworden levert hij zijn bijdrage aan alles wat met het concert te maken heeft.

Als eerste zangers van het concert zijn nu de namen van de door ons zo bewonderde John Grant en Jarvis Cocker vrijgegeven. Volgende week volgen daar twee klinkende namen op. Houd Written in Music dus de komende weken en maanden in de gaten. Wij zullen je volledig op de hoogte houden van alles wat er rond dit geweldige concert te vertellen valt.

Meer informatie en later de kaartenverkoop op de website van de Royal Albert Hall.