×

Nieuws

16 september 2020

Grandioze verrassing: Nieuwe Sharon Jones and the Dap-Kings op komst

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Daptone Records

Geheel onverwacht verschijnt er eind oktober toch nog een album van Sharon Jones and the Dap-Kings. Het album heeft de coole titel Just Dropped in to See What Condition My RENDITION was in! meegekregen.

Het betreft een verzameling covers die Jones en The Dap-Kings over de twintig jaar van bestaan vastlegden. Vele van deze covers werden op verzoek opgenomen voor films, tv series, tribute albums of voor samples. Dit onverwachte album brengt al deze opnamen op een fraaie manier samen.

Omdat Jones en The Dap-Kings voor hun albums vrijwel alleen originele composities opnamen, waarvan het gros geschreven door Dap-Kings bassist/voorman Don Bosco, sluit deze verzameling van covers mooi aan op de rijke catalogus.

De eerste single van het album getrokken is hun versie van Stevie Wonder’ Signed, Sealed, Delivered I’m Yours en wat een ongelooflijk genot om Jones, die op de veel te jonge leeftijd van 60 jaar in november 2016 aan een zeer heftige vorm van kanker overleed, weer terug te horen. Er was niemand als Jones en er is ook in de verste verte geen soulzangeres opgestaan om haar plek in te nemen.

Signed, Sealed, Delivererd I’m Yours doet de honger naar Just Dropped in to See What Condition My RENDITION was in! gelijk optimaal aanzwellen!

Bandfoto: Jakob Blickenstaff