×

Nieuws

30 juni 2010

Gimme Some Truth eerbetoon aan John Lennon

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Apple

Acht legendarische albums van John Lennon zullen in oktober van dit jaar opnieuw worden uitgebracht. De albums zijn digitaal geremastered en worden in een wereldwijde catalogus actie, onder de titel Gimme Some Truth, uitgebracht om de 70ste verjaardag van John Lennon te vieren. John Lennon werd op 8 december 1980 vermoord in New York, op 40-jarige leeftijd.

Volledig begeleid door Lennon’s weduwe Yoko Ono, zal de John Lennon’s Gimme Some Truth campagne op 4 oktober met de wereldwijde release van de acht geremasterde studioalbums en enkele nieuw samengestelde verzamelaars een start gaan krijgen.

Double Fantasy, het in 1980 met een Grammy bekroonde Album van het Jaar, zal dan worden gepresenteerd in de speciaal geremixte ‘Stripped Down’ versie, geremixt en geproduceerd door Yoko Ono en Jack Douglas, de co-producers van de originele opnamen samen met John Lennon. De nieuwe ‘stripped down’ versie van het album komt uit in een 2CD versie, waarvan een de ‘stripped down’ versie bevat en een het originele album in een geremasterde versie.

Yoko Ono vertelt: “Double Fantasy – Stripped Down heeft ons echt de kans gegeven om ons te focussen op John geweldige vocalen. De nieuwe technologie heeft ons de fraaie mogelijkheid geboden om de John’s stem en zijn songs vanuit een nieuwe dimensie te bekijken. Door de instrumentatie te ‘strippen’ komt de kracht van de songs nog beter naar voren. Double Fantasy Stripped Down, straks in een 2CD versie verkrijgbaar, was het meest emotionele album om aan te werken omdat dit natuurlijk het laatste album was, wat John voor zijn dood opnam.”

De Gimme Some Truth campagne bevat tevens:

 1. Een hits compilatie in twee edities getiteld Power To The People: The Hits
 2. Een 4CD boxset met CD’s in thema’s samengesteld, onder de titel getiteld Gimme Some Truth
 3. Een deluxe 11CD collectors box met de geremasterde albums, rarities, en non-album singles, getiteld de John Lennon Signature Box

Zoals Yoko Ono zegt: “In dit speciale jaar waarin John 70 jaar zou zijn geworden, hoop ik dat deze geremasterde serie zijn ongelooflijke muziek naar een geheel nieuw publiek kan brengen. Met de remastering van de 121 songs die zijn gehele solocarrière overspannen, hopen wij ook degene die al bekend zijn met het werk van John nieuwe inspiratie te kunnen geven met John’s ongelooflijke gave als songwriter, muzikant en zanger en zijn kracht om zich te uiten over de sociale situatie in de wereld. Zijn teksten zijn vandaag de dag nog steeds zo relevant als toen ze geschreven werden en ik denk daarom dat er geen meer toepasselijke titel voor deze campagne is als Gimme Some Truth.”

De albums zijn digitaal geremastered, van de originele Lennon opnamen, door Yoko Ono en een team van engineers, geleid door Allan Rouse in de EMI Music’s Abbey Road Studios in London en door George Marino in Avatar Studios in New York. Alle geremasterde titels zijn verpakt in digipacks met het originele artwork en boekjes met foto’s en nieuwe liner notes, geschreven door de Britse journalist Paul Du Noyer. De uit te brengen albums zijn:

 • John Lennon/Plastic Ono Band (1970)
 • Imagine (1971)
 • Some Time In New York City (1972)
 • Mind Games (1973)
 • Walls And Bridges (1974)
 • Rock ‘n’ Roll (1975)
 • Double Fantasy Stripped Down (2010) / Double Fantasy (1980)
 • Milk And Honey (1984)

Power To The People: The Hits bevat bevat van Lennon’s populairste songs en zal verkrijgbaar zijn als een enkele 15-track tellende CD, een digitale versie en een speciale versie, een zogenaamde Experience Edition met extra informatie. De CD versies zijn verpakt als digipack met boekjes met nieuwe liner note van Du Noyer.

Gimme Some Truth, is verpakt in een boxje met niet eerder uitgebrachte foto’s en nieuwe liner notes geschreven door de vermaarde Amerikaanse muziek journalist en schrijver Anthony DeCurtis. Het boxje bevat 72 songs uit de John Lennon’s solo Songbook verdeeld over de thema’s:

 • ‘Roots’ – De rock ‘n’ roll roots en invloeden
 • ‘Working Class Hero’ – De sociale en politieke songs
 • ‘Woman’ – De lovesongs
 • ‘Borrowed Time’ – De songs over het leven

De John Lennon Signature Box is een deluxe 11CD boxset die een collectie biedt van de acht geremasterde albums, een CD met niet eerder uitgebracht, of altijd slecht verkrijgbaar, materiaal en een EP met Lennon’s niet op albums uitgebrachte singles. The CD’s zijn in digipacks verpakt in een deluxe box waar naast de CD’s ook nog zogenaamde art print van John Lennon in zitten en een boek met ‘nieuwe’ foto’s, artwork, collages, poëzie en nieuwe liner notes van DeCurtis.

John Lennon, een van de meest gevierde en legendarische artiesten ter wereld, werd op 8 december 1980 in New York, voor het vermaarde Dakota Building waar hij met zijn vrouw Yoko Ono woonde, vermoord op 40 jarige leeftijd. Lennon is postuum geëerd met een Lifetime Achievement Grammy en 2 speciale BRIT Awards voor zijn buitengewone bijdrage aan de popmuziek, en is toegevoegd aan de illustere lijst muzikanten in de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. In 2008, plaatste het gezaghebbende Amerikaanse Rolling Stone hem in de top 5 in de lijst van 100 grootste zangers aller tijden.

Om meer aandacht voor de Lennon re-issues en zijn 70ste jubileumjaar te krijgen zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Kijk op de website van John Lennon voor de officiële aankondigingen.