×

Nieuws

10 mei 2016

Gevarieerde affiche voor Duvelblues in Puurs

Geschreven door: Cis van Looy

Het onlosmakelijk met het duivels lekkere bier verbonden bluesfestival verhuist voor de zestiende editie naar een nieuwe locatie in Puurs. Het oorspronkelijke opzet van Duvelblues blijft behouden, we krijgen andermaal een gevarieerde affiche met blues en nauw aanverwante stijlen.

De Mechelse harmonicaman Steven Troch maakt al enige tijd furore met Fried Bourbon en doet dat nu op de festivalpodia met zijn eigen band. Met gitaar ace (Little) Steven Van Der Nat en de dynamische bassiste Liesbeth Sprangers in de rangen zal hij ongetwijfeld voor vroeg muzikaal vuurwerk zorgen.

De uit New York afkomstige producer en vermaard sessiemuzikant Jerry Donahau  is een virtuoos op  de Telecaster, gitaarbouwer Fender vereerde de man zelfs met een signature model. Donahau laat zich voor de gelegenheid flankeren door The Guitar Collection een geselecteerde muzikantenclubje uit België met onvolprezen snarenvolk als  Marty Townsend, Bill Roseman en Chris Peeters.

The Delgado Brothers, een (te) lang bewaard geheim en ‘not just another band uit East LA’ werd in dezelfde buurt en periode opgestart maar altijd overschaduwd door het wereldwijde succes van hun chicano brothers vanLos Lobos. Als laureaten van de recente Blues Challenge Memphis in de categorieën beste band en gitaarband kunnen de verrichtingen van de broertjes ook in Europa niet langer genegeerd worden.

Bovenaan de affiche prijkt dit jaar Alvin Younblood Heart de zwarte gigant zal met ondersteuning van Muscle Theory ongetwijfeld een meeslepende set neerzetten. Ter afsluiting doet de flamboyante souldiva uit Ohio Shaun Booker en daar nog een flinke schep bovenop met de hulp van Sean Carney.

Liefhebbers van de akoestische twaalfmaten en andere authentieke rootsvarianten worden naar vaste gewoonte op Duvelblues  verwend met een tweede meer intimistisch podium. Dat is dit jaar voorbehouden voor het Britse  bluesicoon Dave Peabody die de uit Duitsland afkomstige violiste  Regina Mudrich meebrengt. Bij Bert Deivert, een naar Zweden uitgeweken Amerikaan staat de mandoline centraal, samen met Copperhead Run rehabiliteert hij dit instrument dat een bijzondere plaats inneemt bij de ontwikkeling van de blues.  Larry Garner de bluesveteraan uit Louisiana laat zijn elektrische gitaar in de kist en deelt het podium met zijn Duitse collega Michael van Meyrwijk, een transatlantisch  bluesverbond om naar uit te kijken.

http://www.duvelblues.be/