×

Nieuws

04 juli 2011

Gaat het dan eindelijk gebeuren?

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Warner Bros

Nieuwe muziek van Van Halen met David Lee Roth. Honderdduizenden of misschien wel miljoenen fans hopen er al jaren op. Dit jaar lijken de sterren gunstig te staan en zijn de berichten positief. Producer John Shanks twitterde in januari al dat hij met de band in de studio zat en artiesten als Dweezil Zappa en Scott Ian meldden al dat er een nieuw album aan zat te komen. Alter Bridge gitarist Mark Tremonti heeft de nieuwe muziek zelf al mogen beluisteren tijdens een bezoek aan de 5150 studio in Pasadena. Hij vertelde dat de muziek klinkt als ‘old school Van Halen’ en bracht daarmee de fans in extase.

Dit weekend werd alle content van de site van David Lee Roth verwijderd en werd er een boodschap van twee woorden geplaatst die luidt: ‘Get Ready.’

De spanning op de vele Van Halen forums is te snijden. De band die twee Diamond Awards in de kast heeft (voor het debuut en 1984) weet dondersgoed dat de verwachting hooggespannen zijn. De eerste zes Van Halen albums worden als klassiekers beschouwd en 27 jaar na de laatste samenwerking tussen de Van Halen broertjes en Dave nog altijd gekoesterd.

De geruchtenmachine wil dat er op 4 juli (Independence Day in de Verenigde Staten) een single zal worden uitgebracht. Het album zou Two Zero One One of Mammoth heten. Songtitels die veelvuldig circuleren zijn Hurricanes, Down This Road, Stop Talking en Who’s Looking Back At You. Bij WiM volgen we de ontwikkelingen op de voet.