×

Nieuws

08 augustus 2012

Fragment Carice van Houtens Siren Or The Sea

Geschreven door: WiM Redactie

Toen Carice van Houten aankondigde een cd op te gaan nemen, waren de meningen nogal verdeeld. Zou dat wel iets gaan worden ‘zo’n actrice die zo nodig ook moest gaan zingen‘? Toegegeven, de duetten die Carice in het verleden met Kane (No Surrender) en De Dijk (Mag Het Licht Uit) heeft gedaan stemden niet heel hoopvol. Maar nu heeft Van Houten een klein stukje van een nummer van haar debuutalbum online gezet en dat is alle duisterheid (ergens halverwege Goldfrapp en Portishead qua geluid – voor zover je daar na 30 seconden een mening over kan hebben) niet eens erg aardig, het is veel meer! Een behoorlijk intrigerend fragment dat onder je huid kruipt. Hopelijk snel meer van dit Siren Or The Sea. Luister zelf maar:

Dit fragment van Siren Or The Sea is het eerste wat we horen van het debuutalbum van Van Houten dat later dit jaar moet gaan verschijnen. “Het maken van dit album is een van de mooiste, bevrijdendste ervaringen uit mijn leven”, zo stelde Carice van Houten zelf over de opnames van die eerste cd. “Door zelf te schrijven en te werken met geweldige muzikanten heb ik een ander gebied van mijn creativiteit aan kunnen boren. Ik ben ongelooflijk trots op deze zeer persoonlijke plaat.” Het album wordt geproduceerd door J.B. Meijers. Howe Gelb (Giant Sand), Marc Ribot (Elvis Costello, Tom Waits) en Ken Stringfellow (The Posies) werken mee aan het album. De nog titelloze plaat moet dit najaar in de winkels liggen.

Carice heeft dit fragmentje overigens behoorlijk ‘under the radar’ online gezet. Het kwam ongeveer tegelijk op YouTube te staan met de Antony and the Johnsons videoclip Cut The World, waarin zij met Willem Dafoe een hoofdrol speelt. Terwijl de hele wereld vol verwachting richting die (overigens adembenemende) videoclip keek, kon ze in alle rust even het water testen met het fragmentje Siren Or The Sea. Erg slimme zet, die in alle kleinschaligheid absoluut naar meer doet uitzien.