Nieuws

13 december 2016

Fraaie video Omega van Immanu El gemaakt door Jeff Panilla

Geschreven door: WiM Redactie

Uitgebracht door: Glitterhouse Records

Afgelopen maand verscheen Hibernation,het vierde album van het Zweedse Immanu El. Met de eerste single Voices werd al flink wat aandacht gecreëerd en met de nieuwe single Omega zal dat bepaald niet anders zijn.

De beelden die in de video te zien zijn afkomstig uit de korte film Elegy, gemaakt door filmmaker Nicholas Livanos. De film ging in de zomer van 2015 in premiere en werd genomineerd voor o.a. het Portland Film Festival en Sonscreen Festival 2016.

Hibernation werd volledig bekostigd door een Kickstarter project, een indrukwekkende 331 voorstanders van het album doneerde in totaal meer dan 11.500 euro. De productie lag in handen van de Zweedse producer Johan Eckeborn, die in 2015 werd genomineerd voor een Grammy (Jonathan Johansson – Lebensraum). De eerste single Voices had een video gemaakt door Amerikaanse Emmy genomineerde Jeff Penilla. Immanu El gebruikte beelden uit zijn korte film The Earth, The Way I Left It.

Immanu El startte in 2014 met vier 16-jarige pubers die het muzikale experiment zochten ergens in een donkere kelder in Jönköping. In 2007 verscheen hun debuutalbum They’ll Come, They Come. In 2012, twee studio albums verder, vervulden ze alle achtergrondvocalen op het Bring Me The Horizon album Sempiturnal, om vervolgens meer dan vier jaar in obscuriteit te leven. De Zweedse band wordt omschreven als een van de meest veelbelovende acts uit Scandinavië en speelde in de afgelopen acht jaar meer dan 300 shows in 30 verschillende landen. Zo speelden ze op onder andere SXSW, Reeperbahn Festival, Filter’s Culture Collide Festival in Los Angeles, CMJ Music Marathon in New York, Canadian Music Week in Toronto en het Strawberry Festival in Beijing en Shanghai.