×

Nieuws

28 juli 2013

Fraaie ode aan The Serenes op Welcome To The Village

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Re:

Wat een prachtige ode aan de Nederpop klassieker Barefoot And Pregnant van The Serenes werd er zaterdagavond 27 juli gebracht op het geslaagde nieuwe festival Welcome To The Village in Leeuwarden.

Een concert wat niet alleen de status van de legendarische Serenes nogmaals bevestigde maar tevens Anne Soldaat en Jelle Paulusma van het al net zo legendarische Daryll Ann voor één keer weer samen op het podium bracht. Het werd een zeer memorabele avond!

Het was William Seen’s Transport Music die de muziek van Barefoot And Pregnant zichzelf geweldig eigen had gemaakt en met gastzangers/muzikanten Jacco de Greeuw (Johan), Maurits Westerik (Gem) en (dus) met Jelle Paulusma en Anne Soldaat een geweldige herinterpretatie van de songs van het legendarische debuut van The Serenes ten gehore bracht. En gelijk met, zowel album als concertopener, Voodoo Economics, en een prima Jacco de Greeuw op vocalen, zat de sfeer er optimaal in.

Alle Barefoot And Pregnant songs vonden, binnen het optreden, een fijne, soms wat steviger uitvoering (wat ook bijna niet anders kan met de geweldige Gilbert Terpstra op drums), waarbij opviel hoe geweldig Jelle Paulusma en ook Maurits Westerik (het geweldige Good Missionary) bij stem waren. En natuurlijk was het songmateriaal onweerstaanbaar: Songs als Beneath The Canopy, The World’s A Woman’s Breast en Abiding Place zijn van tijdloze schoonheid.

Met een breekbare (kan het nog breekbaarder dan de Serenes eigen Theo de Jong?) versie van Follow The Rural Coast door Anne Soldaat werd een prachtig nieuw hoogtepunt bereikt. Ook de heerlijk heftige album/concertafsluiter Trip Down Memory Street kreeg met het gitaarwerk van de geweldige WSTM gitarist JanPeter Hoekstra en een weergaloos op dreef zijnde Soldaat een zeer enerverende versie mee.

Natuurlijk was het zeer speciaal om Paulusma en Soldaat , de twee helden van Daryll Ann, weer samen, en zeer relaxed, met elkaar op het podium en zelfs aan dezelfde microfoon te zien staan. Fijn dat beider liefde voor het meesterwerk Barefoot And Pregnant en The Serenes dit teweeg bracht.

Alle hulde ook voor William Seen’s Transport Music die The Serenes songs geweldig speelde en extra dimensies meegaf. De klasse van hun gasten en de plek op het festival (op het grote open podium) deden alle recht aan de songs en maken de heruitgave van het album (nu als dubbele versie met een flink aantal bonustracks) nog bijzonderder.