×

Nieuws

16 juni 2018

Fraaie affiche Amsterdams Super-Sonic Jazz 2018

Geschreven door: WiM Redactie

De Super-Sonic Jazz editie van 2018 lijkt weer een heel mooie te gaan worden. Van bekend en bemind tot nieuw en te ontdekken. Super-Sonic Jazz is eindelijk het jazz festival in Amsterdam dat er toe doet.

Saxlegende Archie Shepp, drummer Makaya McGraven en zanger José James zijn de komende editie de grote trekkers maar ook met namen als Ezra Collective, een band midden uit de vibrerende Britse jazz, een terugkerende Moses Sumney, een solo optreden van toetsenman Bill Laurence (Snarky Puppy), saxofonist James Brandon Lewis en Tigran Hamasyan maakt Super-Sonic Jazz indruk.

Net zo leuk, misschien nog wel leuker, zijn de nog wat onbekendere namen als Son Swagga, Ben Lamar Gay, Ghost-Note, MonoNeon Joey Dosik, Children of Zeus, Neue Grafik en de al wat bekendere Alfa Mist. Heel mooie redenen om nieuwe kanten van de jazz mee te maken en te omarmen.

Het festival begint dit jaar met een Bill Withers tribute van José James op woensdag 12 september en zal tot het afsluitconcert met Bill Laurence op zondag 18 november duren.

ssj

Super-Sonic Jazz is de naam waaronder vanuit Paradiso een mix van contemporary muzikanten binnen de jazz worden gepresenteerd. Iedere artiest uitgenodigd door Super-Sonic Jazz mixt elementen uit de jazz met andere muzikale stijlen, zoals hiphop, funk, soul, electronic music en vrije improvisatie. Onder de naam valt naast het Super-Sonic Jazz platenlabel ook het jaarlijkse Super Sonic-Jazz Festival waarop eerder Moses Sumney, Thundercat, Hieroglyphic Being, Sarathy Korwar, Shabaka Hutching en Zara McFarlane te zien waren.