×

Nieuws

22 juni 2016

Foreverland is het nieuwe Divine Comedy album

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Divine Comedy Records

Eindelijk, eindelijk komt er op 12 september een nieuw album van The Divine Comedy uit. Foreverland is de opvolger van Bang Goes The Knighthood uit 2010.

Dat album kwam, na een turbulente eindperiode bij platenmaatschappij Parlophone, uit op het vers gestarte Divine Comedy Records en bevatte wederom en geweldige collectie typische composities van voorman Neil Hannon, ondertussen het enige vast bandlid. Hij begon in dezelfde periode een zijproject, het gelijk enorm succesvolle cricketproject The Duckworth Lewis Method met Thomas Walch van Pugwash. De band, waarvan in 2009 een eerste en in 2013 een tweede album verscheen, bleek (terecht) zo succesvol dat onder fans gevreesd werd voor het voortbestaan van Divine Comedy. Met het 12 tracks tellende Foreverland heeft Hannon de band meer dan nieuw leven in ingeblazen.

Zoals Hannon het zelf zegt: “It’s about meeting your soul mate and living happily ever after… and then what comes after happily ever after. Get ready for the most historically inaccurate hit of the summer”. Waar hij het natuurlijk vooral over heeft is de eerste single Catherine The Great, wederom zo’n tijdloos klinkende, geweldige Divine Comedy-track. En inderdaad een van de lekkerste zomersingles van de laatste tijd.

Net als Bang There Goes The Knighthood, komt Foreverland uit op het eigen Divine Comedy Records. De 2CD deluxe edition komt uit met een bonus-CD met daarop de studio-opname van In May, de door Neil Hannon en Frank Alva Buecheler geschreven kameropera, die via een serie brieven de relatie tussen een stervende zoon en zijn afwezige vader vertelt. Deze studio-uitvoering is volledig gezongen en ingespeeld door Neil Hannon, waarbij hij door een kamerorkest wordt bijgestaan.

Foreverland wordt vergezeld door een enorme Europese tour die in september in Engeland begint en vervolgens ook het vaste land van Europa aandoet.