×

Nieuws

13 maart 2013

Elvis Costello & The Imposters exclusief in 013

Geschreven door: WiM Redactie

De Britse songschrijver Elvis Costello komt met zijn begeleidingsband The Imposters voor een exclusief concert naar 013. Vrijdag 19 juli staat hij in Tilburg met een mix van country, soul, rock en pop.

Elvis Costello heeft anno 2013 meer dan dertig cd’s op zijn naam staan en zowat elk genre beoefend. Hij begon zijn carrière halverwege de jaren zeventig in de Londense pubs, werd later één van de meest prominente figuren uit de Britse punk en wave en bouwde nadien zijn repertoire uit, waarbij zowel country als soul, jazz, opera en rock aan bod kwam. De imposante carrière van deze veelzijdige, Britse artiest bestrijkt nu al meer dan 35 jaar, waarin hij ook nog eens verantwoordelijk was voor hits als Watching The Detectives, Oliver’s Army, Good Year For The Roses en I Want You. Costello werkte, over de jaren, ook samen met zulke uiteenlopende namen als T Bone Burnett, Burt Bacharach, Paul McCartney, Dave Grohl, Bruce Springsteen en natuurlijk (zijn vrouw) Diane Krall.

Deze keer wordt de Brit begeleid door The Imposters, bestaande uit Steve Nieve op toetsen, ex-Cracker bassist Davey Faragher en drummer Pete Thomas. Met deze band bracht Costello in 2008 het album Momofuku uit, de opvolger van de platen The Delivery Man (2004) en Cruel Smile (2002). Vanzelfsprekend kun je de beste nummers van deze platen dan ook verwachten vanavond. Maar de kenners weten dat Elvis Costello ook ander materiaal speelt uit zijn rijke oeuvre. “De albums blijven sterk en het showmanship is onovertroffen. Terwijl hij switcht tussen akoestische gitaar, elektrische gitaar en piano had Costello er geen enkele moeite mee om het publiek twee uur en drie kwartier op het puntje van de stoel te houden”, aldus de Belgische krant De Morgen over zijn optreden met The Imposters in de Ancienne Belgique en het Koninklijk Circus afgelopen jaar. Het publiek kan zich alvast voorbereiden op een onvergetelijk en exclusief concert in Tilburg.