×

Nieuws

26 november 2013

Eindelijk nieuwe track van U2

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Island

Met Ordinary Love, een song geschreven voor de film Mandela, is U2 terug van nooit weggeweest. De song is tevens de eerste single van hun in het voorjaar te verwachten nieuwe album. Het album zal de vaak aangekondigde opvolger zijn van de miljoenenverkoper No Line On The Horizon uit 2009.  

‘Het was de snelste ‘ja’ die ik ooit heb gekregen’, zei regisseur Harvey Weinstein nadat hij Bono polste over mogelijke interesse om een nummer te leveren voor zijn Mandela-film. ‘De band zag enkele cuts van de montage en ging meteen ijverig aan de slag om een track te brengen dat een waarheidsgetrouw beeld geeft van Mandela. Ze hebben voortreffelijk werk geleverd.’

Het was afgelopen oktober toen U2 nieuwe nummers aankondigde. En met Ordinary Love, speciaal voor de soundtrack van de biopic over Nelson Mandela geschreven song, wordt een eerste indruk gegeven. Ordinary Love zal verschijnen op het nieuwe album dat qua sound terugkeert naar ‘de oude U2, maar met de maturiteit van het laatste decennium’, aldus bassist Adam Clayton. Streefdatum is april 2014.