×

Nieuws

16 mei 2016

Eindelijk nieuw werk van Laura Mvula verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: RCA Victor

Op 17 juni zal dan eindelijk het nieuwe album van de Britse Laura Mvula gaan verschijnen. Haar tweede album heeft de titel The Dreaming Room meegekregen.

Het nieuwe album is de opvolger van het in 2013 met terecht heel veel enthousiasme ontvangen debuutalbum Sing To The Moon. Een album dat haar gelijk volop in de schijnwerpers plaatste. Met sterke optredens verkreeg ze ook op het podium een grote reputatie. Een nieuwe grote ster was geboren. Op uitnodiging van de BBC en de Royal Albert Hall kreeg het album in 2014 op een zomeravond een prachtige remake in samenwerking met het Metropole Orkest. Dit was vlak nadat ze het album in de fameuze Studio 1 van de Abbey Road studio’s een volledig, en schitterende, herbewerking hadden gegeven.

The Dreaming Room markeert een nieuwe stap in de carrière van Mvula. De sound van haar nieuwe album is net wat dikker en Afro-funkier dan we van haar eerste album gewoon waren. De eerste, en geweldige, single Overcome was daar het erg fijne voorbeeld van. Die lekker funky gitaarlicks van zowel Nile Rodgers als John Scofield (jazeker!) en die lekker dikke drumpartij maken het een onoverkomelijke song. De nieuwe, al net zo lekker stevige, single Phenomenal Woman is al net zo sterk.

Wij mochten het nieuwe album al beluisteren en zijn al weer volledig om. De manier waarop Mvula songs schrijft is onovertroffen. Als we al over gelaagde composities spreken is dat voor de muziek van Mvula een understatement. Ongelooflijk hoe melodielagen in haar songs over elkaar schuiven. Absoluut geniaal gedaan terwijl ze juist niet moeilijk maar spannend blijven klinken. En haar goddelijke stem sluit daar naadloos op aan. Genoeg hoogtepunten op een rijk album dat in het weergaloze Show Me Love een groots hoogtepunt kent. Nog even wachten dus…