×

Nieuws

14 augustus 2018

Eindelijk, eindelijk, eindelijk een nieuwe Tom Baxter

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Sylvan Songs

Komende vrijdag zal er dan eindelijk een nieuw album van Tom Baxter uitkomen. Waar het nooit officieel uitgebrachte The Uncarved Block (2013) de aanloop was tot een pure stijl in opnemen, is The Other Side Side of Blue daar het duidelijk evenbeeld van.

Tom Baxter

The Other Side of Blue is puur Tom, een gitaar (zowel akoestisch als elektrisch) of piano, en wel even wat anders dan Skybound, zijn officieel laatste studio album uit 2008. Dat album had rijke arrangementen en grote dragende melodieën. Maar puur past Tom als geen ander. Iemand die zulke mooie melodieën speelt en teksten schrijft en zingt die zowel levensbeschouwelijk als diep persoonlijk zijn, dient op z’n meest puur gehoord te worden.

Het is alweer bijna 5 jaar terug dat Tom ons vierde Written in Music concert speelde en iedereen die daarbij was een onvergetelijke avond bezorgde. Het volledig uitverkochte concert werd voor de eeuwigheid op film opgenomen en is ons zeer dierbaar, vooral ook doordat we voor die ene gelegenheid 4 strijkers (met o.a. Tom’s grote vriend Oli Langford) voor enkele songs daarbij hadden.

Tijdens die twee concerten speelde Tom vooral songs van The Uncarved Block, het album dat dus nooit officieel uitgebracht werd maar met het verschijnen van The Other Side of Blue nu ook op vinyl verkrijgbaar wordt.

Over het nieuwe album gaan we nog niet veel verklappen. Zonde om al meer over het album te vertellen terwijl Tom juist zo’n mooie ‘making of’ heeft laten maken.