×

Nieuws

29 maart 2010

Eerste namen Sfinks Festival bekend

Geschreven door: Dick Hovenga

SFINKS MIXED FESTIVAL – van Folk tot Roots tot World tot Mixed.

Het is een mooie reis, langs muziekjes en culturen, die doet verlangen naar meer. Ook dit jaar neemt Sfinks Mixed je mee naar onverwachte ritmesbijzondere rituelen, ongehoorde melodieën en wonderlijke ontmoetingen.Muziek en dans, film en circus, gefeest en geluister voor iedereen. Los van alle grenzen die je tegenwoordig maar al te vaak op je weg vindt. Een vrolijk weerzien met oude bekenden, want zo hoort dat bij feesten.En vooral heel wat nieuws en boeiends ote ontdekken, want zo hoort dat bij Sfinks!

In de concerttent vind je dit jaar heel wat dansbaar én jong geweld!

  • Terrakota (Portugal)- uptempo Afro-Lisboa-Fusão met een originele twist ze speelden hun allereerste concert in België op het Sfinks Festival in 2003 en komen dit jaar heel graag terug om samen met ons de 35ste editie te vieren. Een orkaan op het podium!
  • Canteca de Macao (Spanje)- superdansbare underground flamenco-beats. Een van de meest populaire groepen uit Spanje, spelen aldaar alle grote zalen en festivals plat. Alternatief geëngageerde feestgroep. Mixen flamenco, rumba, rock en reggae en brengen een spectaculaire live show mét jongleur. Niet te missen!
  • Peyoti for President (U.K.)- radicale mestizo-grooves geëngageerde groep met een boodschap. Tegen het establishment en anders globalistisch. Toerden ooit samen met Manu Chao. Muzikaal zeer rijk en gevarieerd met invloeden van samba en bossa, maar ook flamenco, gypsy, en punkrock die refereert naar The Clash. Hun doel : al feestend de wereld redden!
  • Céu (Brazilië)- de nieuwe Braziliaanse Diva ook wel ‘de Astrud Gilberto van de 21ste eeuw’ genoemd. Ze is mooi, hip en heeft een prachtige stem. Stond met haar nieuwe cd Vagarosa maanden op 1 in alle World Music Charts. Absoluut te ontdekken!

De Clubtent doet het zoals steeds akoestisch met o.a.:

  • Violons Barbares (Bulgarije, Mongolië)- archaïsche Mongools-Bulgaarse violen. Dit trio brengt krachtige en ruige muziek op viool en met percussie.
  • Palo Flamenco en Ttukunak (Spanje)- Baskische percussieflamenco Ttukunak was de publiekslieveling van Sfinks in 2004. Dit jaar komen ze terug en zullen u met hun mooie geluid (en looks!) wederom charmeren. Flamencodans, gitaar en percussie met stokken op het speciale oud-baskische instrument : de Txalaparta.
  • Orquesta Buena Vista Social Club (Cuba)- Alom geliefd en gerespecteerd. Dit is een groep topmuzikanten die je moet gezien hebben. Zij hebben de magische Cubaanse muziek wereldberoemd gemaakt, mede dankzij de succesfilm van Wim Wenders en hun samenwerking met Ry Cooder, en vertolken haar nog steeds met een enorme passie. Van dit superorkest gingen al miljoenen platen over de toonbank en hun concerten zijn vaak in een mum van tijd uitverkocht. Een unieke kans om hen nog een keertje aan het werk te zien.
  • Opgelet, het gaat hier wel degelijk om de enige echte BVSC en niet over één van de vele orkesten die de naam ‘Buena Vista’ (een wijk in Havana) in hun naam opnemen…

Spiritueel:

  • Gut (Korea)- een drie dagen durend sjamanistenritueel uit Korea. Deze sjamaangrootmeester zal op Sfinks dit jaar dagelijks een zeer uitgebreid en zeer exclusief ritueel brengen in de speciaal voor hem voorziene Sfinks Tempel. In Korea wordt hij als één van de belangrijkste sjamaans beschouwd en werd daar zelfs opgenomen in de lijst met Cultureel Erfgoed.

CIRCUS!

  • Jungle Arts (Kenya)- 7 topacrobaten met een high energyshow. Jungle Arts brengt allerlei spectaculaire stunts waarbij grote lichamelijke kracht vereist is. Van salto’s tot menselijke piramides, van jongleren tot dansen met vuur. Puur entertainment à la africana op pompende urban beats !

PRAKTISCH

Lokatie & info: Sfinks Mixed festival is een openluchtfestival op een mooie, groene locatie, met prachtige tenten, structuren én … bomen!

Molenveld Boechout (Antwerpen)

Voor meer info: www.sfinks.be[email protected]

Tickets – de prijs van de tickets is ook dit jaar laag gehouden om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van dit 3 dagen durende zomerfeest te genieten.

Kinderen onder de 14 jaar (tot en met 13) mogen gratis binnen en kunnen zich oa uitleven in het kinderdorp, waar tal van activiteiten voor verschillende leeftijden worden aangeboden.

Vrijdag 30 juli (deuren 16u)
Voorverkoop: 16 euro / Kassa: 20 euro

Zaterdag 31 of zondag 1 augustus (deuren 11u)
Voorverkoop: 25 euro / Kassa: 35 euro

Zaterdag 31 en zondag 1 augustus (deuren 11u)
Voorverkoop: 40 euro / Kassa: 55 euro

Zaterdag 31 juli vanaf 22u
Voorverkoop: GEEN / Kassa: 10 euro

VOORDELIG COMBI-TICKET: VR-ZA-ZO voor 50 euro (voorverkoop) / 70 euro (kassa)