×

Nieuws

25 mei 2019

Eerste drie Doves albums opnieuw uit op vinyl

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Heavenly

Vrijdag 31 mei komen dan eindelijk de eerste drie albums van de geweldige Doves weer op vinyl uit. Debuut Lost Souls, opvolger The Last Broadcast en klassieker Some Cities zullen elk verschijnen op dubbel gekleurd vinyl in de originele verpakking in een genummerde oplage.

Het uit het dichtbij Manchester, gelegen Cheshire, afkomstige Doves kwam in 1998, in de nadagen van de Britpop, op en waren onderdeel van een fijne nieuwe generatie Britse rockbands. Ze bouwden met singles als Catch The Sun, There Goes The Fear, Pounding en Black and White Town een prachtige reputatie op. Maar het waren vooral hun eerste drie albums en de indrukwekkende optredens die de band een magische status gaven.

Hun debuut Lost Souls (2000) was een donkere, melancholieke en een super intrigerende kennismaking. Opvolger The Last Broadcast (2002) klonk was losser, meer popgericht, zonder overigens de melancholiek toon te verliezen. En net als hun eersteling met een lekkere volle sound die meer muzikanten in de band deed vermoeden. Derde album Some Cities (2005), waarop het vervolgens drie jaar wachten was, bleek hun meest complete en beste plaat. We kunnen zelfs spreken van een meesterstuk. Super goede songs met diepe emotionele lading die de muzikanten naar een indrukwekkend hoog niveau tillen.

Na hun vierde album Kingdom of Rust (2009) gingen Jimi Goodwin (zang, gitaar) en de twee broers Jez (gitaar,zang) en Andy Williams (drums, zang), in 2010 op een hiatus. Einde vorig jaar kwam de band weer in de originele bezetting bij elkaar en werd er tijdens het vermaarde Teenage Cancer Trust in de Royal Albert opgetreden. Waarna de band tevens een korte tour met Noel Gallagher ondernam en maar weer eens optimaal bewees een van de meest opvallende en beste bands in het Britse muzieklandschap te zijn.

De fraaie dubbele vinyl edities van de eerste drie albums geven ons de kans weer eens optimaal in de geschiedenis en de muziek van de band te duiken. Een heerlijke traktatie.