×

Nieuws

20 mei 2010

ECMrecords.nl start podcast

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: ECM Records

De officiële Nederlandstalige website van ECM www.ecmrecords.nl lanceert een nieuwe en unieke mogelijkheid om de muziek van ECM te beluisteren: de wekelijkse ECM podcast gepresenteerd door musicus, presentator en jazzconnaisseur Hans Mantel!

Hans Mantel duikt elke week in de geschiedenis van ECM Records met oud en nieuw luistermateriaal. Zowel de grote collectie jazz en wereldmuziek zullen de revue passeren, als de opnamen uit de klassieke tak van het label: ECM New Series. Verder zal duidelijk worden hoezeer muziekstijlen elkaar kunnen overlappen en samen kunnen smelten en hoe musici uit verschillende genres elkaar inspireren. De grote creatieve kracht van ECM is de beroemde producer Manfred Eicher, die vele musici bij elkaar bracht en een unieke catalogus heeft opgebouwd in de afgelopen 40 jaar. Er is wekelijks een nieuwe podcast-aflevering te beluisteren via de officiële Nederlandstalige ECM website www.ecmrecords.nl

De ECM podcast is ook te beluisteren via iTunes.

Met deze podcast programma’s zal de muziek van ECM een nog breder publiek kunnen bereiken, met veel informatie over de geschiedenis van het label, de musici én concertnieuws van artiesten die Nederland en België aandoen.