×

Nieuws

02 juli 2020

Dikke Dennis en de Røckers hebben Geen Reet Te Doen

Op 20 juni is de debuutsingle Prehistorisch Beest van Dikke Dennis en de Røckers uitgekomen. Dat werd gevierd met een Isolation session in de Effenaar. De b-kant van de single,  Geen Reet Te Doen, is door veel media al omschreven als HET Coronalied. Dikke Dennis en de Røckers hebben, net als zoveel bands de afgelopen periode, thuis gezeten en ook voor de komende tijd zijn nog steeds alle shows uit hun agenda geschrapt. Dennis vond dus dat hij deze verloren tijd beter in kon zetten door een videoclip te maken voor Geen Reet Te Doen. Een tekst die nu ineens wel heel toepasselijk is geworden op de situatie waar we in zitten. Oorspronkelijk dus een nummer van de Dead Boys (Alin’t Nothin’ To Do), maar hertaald door Dikke Dennis..

De single Prehistorisch Beest / Geen Reet Te Doen is op 7” gekleurd vinyl (rood) verkrijgbaar via Down At The Nightclub Records / Shiny Beast

Dikke Dennis, rock god, acteur, tatoeëerder, entertainer, maakte jarenlang alle podia onveilig met Peter Pan Speedrock. Hij speelde daarnaast in series als Van God Los en Adam en Eva en hij schitterde samen met de veel te vroeg overleden Bob Fosko in de film Piet Kluis. En dit jaar speelt hij ook nog in de hilarische nieuwe film van Rundfunk, Jachterwachter.

Maar één ding ontbrak nog in zijn leven. Een eigen band.  Na het uiteenvallen van Peter Pan Speedrock begon het behoorlijk te kriebelen. Hij moest het podium weer op.  In 2018 werd dat werkelijkheid en maakte Dikke Dennis en de Røckers hun debuut in Paradiso. Sinds die datum denderen ze als goed geoliede rockmonster langs de Nederlandse podia en festivals. Nederlandstalige punk rock ’n roll  met eigen werk en covers van onder meer  The Dead Boys, Wipers, Ramones en natuurlijk ontbreekt Schoppenaas niet.