×

Nieuws

24 februari 2017

DeWolff viert feest

Het is alweer een decennium geleden dat drie broekies in een Limburgse kelder hun debuut EP Gold and Seaweed opnamen. Inmiddels is DeWolff een begrip in de Nederlandse rockscène, genieten ze een geweldige live reputatie en timmeren ze ook in het buitenland flink aan de weg. Om het tienjarig bestaan luister bij te zetten organiseren ze hun eigen festival: DeWolffFest. Het festijn vindt plaats op 29 april in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

dewolffest__10_years_dewolfftZanger en gitarist Pablo van de Poel zegt over DeWolffFest: “We hebben zelf 10 fantastische bands uitgekozen, van lokale helden aan de vooravond van succes The Dawn Brothers tot grote Britse muzikale helden Wolf People en Little Barrie! En dat is nog niet alles: een Electrosaurus Mobile Analog Studio, vintage kledingstands, vinyl, DeWolff bier, een DeWolff foto-expo en een speciale nieuwe release vormen slechts een greep uit de feestelijke hoogtepunten van het festival! Mind Blown? Wacht maar tot je de ticketprijs hoort… €23! Yep, voor de prijs van een tweedehands wc-borstel kun jij de dag van je leven hebben!”

De line-up van De Wolffest ziet er als volgt uit: Little Barrie, Wolf People, Birth Of Joy, The Dawn Brothers, Black River Delta, Nachtschade, Money And The Man, Mitch Rivers, Akula Rhytm Band en natuurlijk DeWolff zelf als swingende afsluiter.

Maar daar blijft het niet bij…

Ter ere van het tienjarig bestaan van de band en hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio, brengt DeWolff op 22 april een speciale Record Store Day Release uit: Electrosaurus, 21st Century Heavy Blues, Rare Grooves & Sounds from the Netherlands – Vol. 1. Het eerste Electrosaurus compilatie album bestaat uit artiesten die in de afgelopen jaren werden opgenomen in de Southern Sound Studio, waaronder Mitch Rivers, The Heat, Faut Haut, The Dawn Brothers, Dewolff zelf  en vele anderen.

Het album telt 16 nummers en bestaat uit twee plakken goud vinyl in een gatefold hoes, met het artwork bedrukt in goud reliëf.

Tot slot nog een berichtje over DeWolff. Net als veel andere artiesten is het trio niet zo heel blij met de huidige bewoner van het witte huis. Ze schreven er een liedje over, noemden dat Deceit and Woo en zetten dat online. Hieronder kun je het beluisteren.

Oh ja, voordat we het vergeten de voorverkoop voor het WolffFest is in volle gang.