×

Nieuws

30 maart 2015

DeWolff komt met eerste live album

DeWolff en platenlabel Suburban Records slaan de handen ineen. Eerste wapenfeit is het live album Live & Outta Sight op het eigen Electrosaurus Records.

Met gepaste trots presenteert DeWolff op 24 april hun eerste volledige live album Live & Outta Sight. De opnames van het album werden grotendeels gemaakt in een uitverkochte Melkweg, een avond waarin DeWolff als vanouds op dreef was en een intense chemie tussen band en publiek ontstond. De plaat verschijnt op dubbel 180 grams gekleurd vinyl, dubbel cd en digitaal. De eerste 666 lp’s verschijnen als gelimiteerde uitgave op blauw / rood vinyl. Dit markeert de eerste release van DeWolff op hun eigen label Electrosaurus Records, dat in samenwerking met Suburban Records uitgebracht wordt.

In de acht jaar sinds DeWolff het daglicht zag is de band uitgegroeid tot één van de grootste livebands van Nederland. De band bracht in de tussentijd vijf studio albums uit, maar nog nooit verscheen er een volwaardig livealbum. Iedereen die DeWolff ooit live heeft gezien weet wat dit betekent: onuitputtelijke energie, grenzeloos enthousiasme en één groot avontuur op het podium; Met een play-like-it’s-the-last-show-you’ll-ever-play-mentaliteit die anno 2015 haast niet meer voorkomt.

DeWolff en Suburban Records slaan de handen ineen middels het label Electrosaurus Records. Binnen deze nieuwe combinatie heeft DeWolff de volledige creatieve vrijheid en zorgt Suburban Records voor de zakelijke input.

Bart Wismans van Suburban: “Ik ben al sinds de eerste plaat van DeWolff fan van de band. Dat ik ze nu eindelijk toe mag voegen aan het roster van Suburban Records vind ik geweldig. Geduld wordt gelukkig nog beloond!”

Samen zullen Electrosaurus en Suburban Records in de loop van de komende maanden de gehele catalogus van DeWolff opnieuw uitbrengen.

Livedata:

  • 16 april: Atak, Enschede
  • 17 april: Apollo, Emmen
  • 18 april: Tivoli de Helling, Utrecht
  • 23 april: Rotown, Rotterdam
  • 24 april: W2, Den Bosch
  • 25 april: De Spot, Middelburg