×

Nieuws

01 februari 2013

Depeche Mode presenteert hemelse video

Geschreven door: Edgar Kruize

Label: Columbia

Depeche Mode heeft vandaag de clip bij het nummer Heaven gelanceerd. Het is een sober, doch oogstrelend geheel. Passend bij een gewijde track als deze. Heaven loopt vooruit op het album Delta Machine, dat 22 maart op Columbia Records wordt uitgebracht.

Voor Depeche Mode is de release van Delta Machine min of meer een nieuwe start. Na vele decennia op het Mute label te hebben gezeten, is Delta Machine de eerste op een nieuw label. Het album, opgenomen in Santa Barbara en New York, is net als voorgangers Playing The Angel en Sounds Of The Universe geproduceerd door Ben Hillier. Flood, die eerder onder meer werkte aan Depeche Mode albums als Violator en Songs Of Faith And Devotion, heeft het album gemixt.

De nieuwe track Heaven lijkt in grote mate beïnvloedt door het album dat frontman Dave Gahan vorig jaar met Soulsavers uitbracht. Het is een door religie gedragen en statig voortslepende track. De duistere video versterkt het sfeertje alleen maar:

Delta Machine verschijnt als standaard cd en als deluxe edition met 4 extra nieuwe tracks en een 28-pagina’s hardcover booklet, met foto’s van Anton Corbijn. Na de release van het album volgt een Europese tournee in mei, juni en juli. Deze tour brengt de band in 25 Europese landen, voor 34 optredens. Na het door ziekte van Gahan aflassen van de Pinkpop 2009 show, lag een ‘revanche’ op dat festival binnen de lijn der verwachtingen. Helaas valt Nederland ditmaal volledig buiten de boot en staan er vooralsnog geen optredens in de planning.

Tracklist Delta Machine:

 1. Welcome To My World
 2. Angel
 3. Heaven
 4. Secret To The End
 5. My Little Universe
 6. Slow
 7. Broken
 8. The Child Inside
 9. Soft Touch/Raw Nerve
 10. Should Be Higher
 11. Alone
 12. Soothe My Soul
 13. Goodbye

Bonustracks deluxe edition:

 1. Long Time Lie
 2. Happens All The Time
 3. Always
 4. All That’s Mine