×

Nieuws

11 oktober 2016

Depeche Mode kondigt nieuwe plaat en wereldtournee aan

Geschreven door: Pieter Visscher

Label: Sony

Onder bijzonder grote belangstelling van pers uit Europa en daarbuiten heeft Depeche Mode vandaag in Milaan een nieuwe plaat (Spirit) en wereldtournee (Global Spirit Tour) aangekondigd. Written in Music was erbij.

Het blijft ongelooflijk en wonderbaarlijk dat de invloedrijke Britse formatie na ruim 35 jaar nog altijd een cultstatus heeft waar andere mega-acts een moord voor zouden plegen. Dat terwijl we het gewoon hebben over een stadionact, zoals Muse en U2, die tijdens de Delta Machine Tour in 2013 nog moeiteloos onder meer Stadio Olimpico in Rome (75.000 toeschouwers), San Siro in Milaan, Stade de France in Parijs en het Olympisch Stadion van Berlijn uitverkocht. Locaties die andermaal worden bezocht tijdens de Global Spirit Tour.

Voorproefjes die de band in Teatro dell’Arte triennale del Milano liet horen van het nieuwe album zijn veelbelovend. Spirit, dat in de lente van 2017 verschijnt, wordt geproduceerd door James Ford (o.a. Arctic Monkeys).

De tournee wordt 5 mei afgetrapt in Zweden. Zondag 7 mei staat Depeche Mode opnieuw in de Ziggo Dome. Andere fraaie locaties zijn onder meer het Olympisch Stadion van Londen (3 juni) en het Olympisch Stadion van Kiev (19 juli).

Dave Gahan: ‘We zijn ongelooflijk trots op het geluid van Spirit en de energie van de plaat. Opgewonden zijn we bovendien over de nieuwe wereldtournee.’

Op de vraag uit de zaal of tijdens de nieuwe tournee ook de wat onbekendere, maar bijzonder geliefde tracks zoals Blasphemous Rumours en Stories Of Old worden gespeeld, had Gahan geen definitief, helder antwoord. Gore wel: ‘Ook deze tournee gaan we weer mensen teleurstellen.’ Gevolgd door een gulle lach. Want ook qua humor is er geen band zo zwartkomisch als Depeche Mode.

Alle tourdata: www.depechemode.com/tour.