Nieuws

18 januari 2013

Deense klezmer band Mames Babegenush in Nederland

Geschreven door: Robert Schuurman

Label: Laika Records

De in 2004 opgerichte Deens klezemer band Mames Babegenush, speelt al jaren spannende klezmer in een modern en experimenteel jasje. Klezmer is van oudsher bruiloftsmuziek waarbij iedereen tijdens het feest danst voor het bruidspaar en deze mooie traditie wordt op geheel eigen wijze vertaald naar hedendaagse muziekstijlen, waaronder rock en electro.  Het inventieve en creatieve sextet wordt in 2008 uitgenodigd om te spelen tijdens het Carnegie Hall Young Artist Program. In 2009 brengt de band hun debuutalbum Klezmer Killed the Radio Star uit (als grappige variant op Video Killed The Radio Star van Buggles). Het levert de band een nominatie op voor de Danish Music Award.

DownloadedFile

Daarna volgen nog twee albums, te weten My Heart Aches When the Angels Dance (2011) en het afgelopen jaar verschenen Full Moon & Pay Days (Remixes And Originals), dat twee versies bevat van het uitstekende visitekaartje My Turkish Princess en de klezmer dancetrack Don’t Push Yo Fist Up, aangevuld met experimentele tracks zoals Never Sleep, dat door de gastrollen van Cornstick & Pharfar richting klezmer-dancehall gaat en het jazzy getinte Where You Put Your Feet.

Op dinsdag 22 januari speelt Mames Babegenush in Paradiso in Amsterdam en op  woensdag 23 januari kunt u de band live aan het werk zien in Muziekhuis Q-Bus in Leiden.