Nieuws

10 januari 2011

Dead Confederate en The Whigs samen naar Nederland

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door:

Liefhebbers van Dead Confederate en The Whigs mogen zich dubbel gelukkig prijzen. De bands hebben besloten samen te gaan touren in Europa en doen daarbij ook nog eens Nederland aan. Helaas gaat het om ‘slechts’ twee concerten, zorg dus dat je er snel bij bent! De gegevens staan hieronder.

Tijdens de laatste trip van The Whigs naar Europa was de band support act van Kings of Leon. Deze tour moest helaas worden afgebroken na een brand in een tourbus in de 02 Arena in Londen, kort voor kerst. Hun derde album (In The Dark) komt uit op 24 januari. Van Dead Confederate kwam in september 2010 het laatste album uit (Sugar), gevolgd door een aantal concerten in de VS. Het is dus voor het eerst sinds het uitkomen van deze cd dat de band naar Europa komt.

Dead Confederate en The Whigs

Deze samenwerking van Dead Confederate en The Whigs is eigenlijk niet vreemd: beide bands komen uit Athens (Georgia), waar een kleine maar hechte muziekscene is, met een goede ons-kent-ons-mentaliteit. Die scene heeft in het verleden trouwens ook al prachtige namen voortgebracht als R.E.M., Drive By Truckers en Of Montreal. In hun hometown deelden Dead Confederate en The Whigs al eerder het podium. Dit is zo goed bevallen dat ze nu dus samen Europa gaan aandoen.  Hier de gegevens:

19 februari: Perron 55 (Venlo)
20 februari: 013 (Tilburg)