×

Nieuws

01 maart 2012

De zeer coole Franse hiphop meets afrobeat van Doctor L

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Comet Records

Van de Franse hiphop legende Doctor L verschijnt halverwege maart het album The Great Depression. Het album is een meesterlijke mix van hiphop en afrobeat . Voor het album werd hij geholpen door onder meer afrobeat legende Tony Allen, New York afrobeat legenden Antibalas en de Nigeriaanse zanger Asa.

Doctor L werd een hiphop legende binnen de Franse hiphopscene van de jaren 90 maar ontwikkelde zich met de jaren steeds meer als producer. Zo werkte hij veel met oud Fela Kuti drummer Tony Allen, de man die met zijn briljant swingende ritmes naast Fela grondlegger was van de afrobeat (Afrikaanse ritmes gemixt met James Brown funk). Het album Black Voices is daar een uitstekend voorbeeld van. Doctor L laat zich, met een achtergrond in de punkrock en heen en weer stuiterend van hiphop naar electronic en van afrobeat naar soul en funk,

The Great Depression is het album dat zijn naam als muzikant, componist en producer optimaal zal gaan vestigen. Met de hulp van de eerder genoemde Allen en Brooklyn afrobeat legenden Antibalas (die ook de geweldige band was in de Broadwayshow Fela!) en de Nigeriaanse zanger Asa, wist hij een energieke sound te creëren die zowel swingend als tijdloos is.