×

Nieuws

01 juli 2010

De terugkeer van Little Caesar

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Rock Candy

De opkomst van Nirvana begin jaren negentig verbande een complete generatie rockbands tot een bijrol.  Met het verdwijnen van de hairmetal bands uit Los Angeles was menigeen blij, maar helaas werden ook getalenteerde bands als Cinderella, Tesla en Little Caesar het slachtoffer.

Little Caesar zat begin jaren negentig op het Geffen label en bracht na een prima debuut (Little Caesar, 1990) slechts nog een album uit (Influence, 1992). De band kreeg destijds veel positieve kritieken en vooral zanger Ron Young oogstte lof. Young dook later op in de band Manic Eden (1994) met onze eigen Adje van den Berg op gitaar. Net als Little Caesar leek ook Manic Eden niet geboren voor succes. Na één album gingen Young, Van den Berg, Sarzo en Aldridge weer uit elkaar. De leden van Little Caesar bleven vrienden en speelden geregeld nog samen.

Ruim een jaar geleden namen ze hun derde album Redemption op en brachten dat in eigen beheer uit.  Hoewel de heren inmiddels 17 jaar ouder zijn dan ten tijde van het vorige album rocken ze nog steeds stevig. Zanger Ron Young – de biker uit Terminator 2 die een keu stuksloeg op Arnold Schwarzenegger’s hoofd – is nog steeds top. De lange haren van weleer zijn verdwenen, maar de stem is gebleven.

Lange tijd leek het erop dat er geen officiële release  zou volgen, maar gelukkig brengt het Engelse label Rock Candy Redemption medio juli in Europa op de markt.