Nieuws

13 juli 2016

De laatste held van Alter Bridge

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Nuclear Blast

De Amerikaanse metalband Alter Bridge brengt op 7 oktober haar nieuwe album uit. The Last Hero heet het werkje dat de opvolger is van het succesvolle Fortress uit 2013. Net als bij de vorige drie album zat producer Michael “Elvis” Baskette achter de knoppen. Na vier albums voor Roadrunner wordt dit album het eerste voor hun nieuwe label Nuclear Blast.  Bij Roadrunner Records zal men wel balen want naast na Alter Bridge is men ook al Opeth kwijtgeraakt aan deze gestaag groeiende concurrent.

Gitarist Mark Tremonti verkeert blijkbaar in een zeer productieve periode want The Last Hero is het derde album in anderhalf jaar tijd dat hij op de markt gooit. Met zijn eigen band Tremonti bracht hij vorig jaar Cauterize uit en eerder dit jaar verscheen Dust. In de lente van dit jaar werden 14 nieuwe nummers opgenomen met titels als Cradle To The Grave, Last Of Our Kind en Crows On A Wire.

Het artwork lijkt afkomstig van een striptekenaar, maar is gemaakt door Tremonti zelf. In de herfst zal Alter Bridge door Europa toeren om het album te promoten. Het kwartet uit Florida zal 15 landen bezoeken waaronder ons land op 10 november (Heineken Music Hall, Amsterdam). Diverse bands zullen als support act fungeren waaronder de Franse metalband Gojira en Volbeat. Het is nog niet bekend welke band in Amsterdam de avond zal openen.