×

Nieuws

21 november 2016

Cilice Orchestra – een zeer bijzonder muzikaal project

Geschreven door: Sicco Roukema

Cilice Orchestra is wel een heel bijzonder project. Het is tot stand gekomen door Stichting Meertonen. In opdracht van dit crossover platvorm heeft Theo Holsheimer (Cilice) ter ere van het 25 jarig bestaan van de Nieuwe en Meer in Amsterdam muziek geschreven dat metal, jazz en aanverwante stijlen moet samensmelten.

Het resultaat vastgelegd op een CD die 30 minuten duurt en slechts 3 nummers telt. Maar in die nummers gebeurd muzikaal ontzettend veel. Het voelt dus niet als 3 nummers. Theo Holsheimer heeft vrij lang gedaan om deze compositie in 3 delen op te nemen. De samenwerking tussen Cilice en de beste muzikanten uit de Nieuw en Meer is  uiteindelijk een op de positieve manier uit de hand gelopen project geworden. Alle songs hebben zo veel lagen en er wordt gespeeld met ritmes en sferen. Fans van Devin Townsend, Zappa, Phantomas en John Zorne kunnen hun hart ophalen aan alle muzikale hoogstandjes die hier gepresenteerd worden. Hele vette metall riffs worden gemixt met blazers, strijkers en onnavolgbare breaks en ritmes. Deze muzikale rollercoaster is voer voor geoefende muzikale (metal) oren.

Maandag 28 november wordt dit unieke muzikale project gepresenteerd in de Melkweg en zal het 13 koppige orkest deze tour de force ten gehore brengen.

Tracklisting Cilice Orchestra:

  1. Razor Sting
  2. Hydrocephallus
  3. Spirit Crusher