×

Nieuws

30 december 2011

Christian Mistress, metal belofte voor 2012

Geschreven door: Sicco Roukema

Label: Relapse

Als er één band is waar op de WiM metal redactie halsreikend naar hun debuut album wordt uitgekeken, is het wel het uit Olympia,Washington afkomstige Christian Mistress. Deze band, opgericht in 2009 en voorgegaan door de geweldige zangeres Christine Davis heeft een uniek, maar ook authentiek geluid. Een mix tussen classic rock en old school metal. Een succesvolle demo werd gevolgd door een EP Agony & Opium (2010) die bij een groter bekendheid bewerkstelligde en op veel uitstekende nationale en international pers kon rekenen.

Riding On The Edges, het eerste nummer van die EP klinkt als Jaguar of Diamond Head met een zangeres, Desert Rose klinkt als 70ies rock a la Journey met metal invloeden in de melodieuze gitaarloopjes, terwijl Home In The Sun weer snelle metal is met veel melodie en wat aan Znöwhite doet denken. Daarmee worden de invloeden van de band duidelijk. Classic heavy metal uit begin jaren 80 met classic rock invloeden uit de jaren 70.

In februari 2012 komt hun debuut album uit op Relapse records en wij denken dat Possession grote indruk gaat maken en dat 2012 het doorbraak jaar van Christian Mistress gaat worden.

Op 12 april 2012 staat de band op het uitverkochte Roadburn Festival en meer data van hun Europese tour worden nog bekend gemaakt.

Hier vind je in ieder geval al een voorproefje van het nieuwe album