×

Nieuws

19 oktober 2010

Caro Emerald: Beste Nederlandse Act 2010

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Grandmono Records

Het lijkt een succes-story zonder einde. Caro Emerald is onze eigen nieuwe rijzende ster. Met haar eerste single Back It Up scoorde ze goed in de zomer van 2009. Het succes werd opgevolgd door haar tweede single A Night Like This. Hiermee werd bewezen dat we niet met een eendagsvliegje te maken hebben.

Haar debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor stond 26 weken op nummer 1 en verbrak zo vrijwel alle records. De plaat bevat pakkende songs geïnspireerd door de muziek uit de jaren 40 en 50. Caro’s stem past perfect bij de klanken van ballroom jazz, tango en mambo uit het verleden. Op 22 en 23 december staat ze met haar band in de Heineken Music Hall om de nummers live ten gehore te brengen.

En nu heeft ze weer de MTV Award voor de beste Nederlandse & Belgische act gewonnen. Hiermee is ze meteen in de race om de titel Beste Europese Act. Je kunt via de site van MTV EMA je stem geven aan Caro Emerald. Op 7 november worden de MTV EMA’s uitgereikt in Madrid. Het zou toch ontzettend mooi zijn als onze eigen Caro daar bij kon zijn!

Verder is recentelijk haar vierde single verschenen. Dit is wederom een nummer van haar debuutalbum, namelijk Stuck. De EP bevat naast dit nummer ook een nieuwe zogenaamde radio edit en een pakkende KiNK mix.