×

Nieuws

05 mei 2013

Bryan Ferry leent zijn Jazz Orchestra aan The Great Gatsby

Geschreven door: WiM Redactie

In navolging van het eind vorig jaar verschenen album The Jazz Age, heeft zanger Bryan Ferry met zijn eigen The Bryan Ferry Orchestra de muziek verzorgd voor de nieuwe film The Great Gatsby van regisseur Baz Luhrmans.

The Bryan Ferry Orchestra heeft een breed scala aan tracks opgenomen voor The Great Gatsby. Zo kunnen we Emeli Sandé horen met de opgenomen versie van Beyoncé’s Crazy In Love, dat samen met Love Is The Drug op soundtrack van de film staat. Ook komen jazzversies van Bang Bang (Will.I.Am), Young And Beautiful (Lana Del Rey), Back To Black (Amy Winehouse) en 100$ Bill (Jay-Z) voorbij. Deze zullen vervolgens samen met The Bryan Ferry Orchestra op een additionele The Great Gatsby soundtrack album komen te staan.

Baz Luhrman, onder andere bekend van Romeo & Juliet en Moulin Rouge, hoorde het album The Jazz Age terwijl hij middenin de productie van zijn nieuwste film zat. Hij raakte hierdoor dusdanig geïnspireerd, dat hij Bryan Ferry vroeg om ook de muziek voor The Great Gatsby onder handen te nemen, waarbij het jaren twintig gevoel de boventoon moest voeren.