×

Nieuws

06 september 2017

Bruce Dickinson’s solowerken in fraaie vinyl box

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: BMG

Piloot, zakenman, schrijver, zwaardvechter, maar toch vooral zanger van Iron Maiden Bruce Dickinson bracht tussen 1990 en 2005 een zestal solo albums uit. Hij begon daarmee toen hij nog in Iron Maiden zat en ging daar flink mee door in de periode dat hij de band had verlaten. Sterker nog, Dickinson bracht in zijn eentje meer platen uit dan Iron Maiden met vijf man. Da’s niet zo heel gek want Maiden tourt na elk album over de hele planeet terwijl Dickinson er niet dergelijke schema’s op na hield.

Op 27 oktober verschijnen de albums in een speciale vinyl box bij BMG. Een aantal albums verschijnt zelfs voor het eerst op het tegenwoordige o zo hippe vinyl. Voor de vinyl versies worden de originele masters gebruikt en ze worden geperst op heavyweight 180gr vinyl en gestoken in mooie, stijlvolle hoezen. Dat is vanuit audioperspectief wel zo zijn, want er zijn al veel te veel labels die cd-masters gebruiken voor vinylversies. The Chemical Wedding en Tyranny Of Souls zullen voor het eerst op vinyl uitkomen. Tattooed Millionaire, Balls To Picasso, Skunkworks en Accident Of Birth zijn alle vier wel eerder op vinyl verschenen maar al een tijd niet meer leverbaar. De laatste 2 zullen nu uitkomen als dubbel albums om een optimaal geluid te garanderen. Voor de echte fans en de verzamelaars komen de zes albums ook beschikbaar in een limited edtion Soloworks box.

Sinds zijn terugkeer bij Iron Maiden focust Dickinson zich op zijn carrière bij de Britse metallegende en zijn business in de luchtvaart. Hoewel nog niets over de plannen van Iron Maiden voor 2018 bekend is gemaakt, verklapte gitarist Dave Murray onlangs wel dat er enkele verrassingen zitten aan te komen.

De box is al te bestellen op http://brucedickinsonsoloworks.com/. Alle fans die de ’Soloworks’ box hier bestellen krijgen er een dubbel zijdige 24” x 36” Bruce Dickinson poster bij.