×

Nieuws

30 september 2019

Bouke Zoete: debuteren voor gevorderden

Geschreven door: Edwin Hofman

Label: Excelsior Recordings

Bouke Zoete

Bouke Zoete is de zanger en liedjesschrijver van The Kevin Costners. Die band debuteerde in 2008 met het album Come On In op Excelsior Recordings. In 2014 volgde Pick Up The Parts. Bij Happy Camper werkte Zoete mee aan 2 albums: Happy Camper uit 2011 en The Daily Drumbeat in 2014.

Binnenkort verschijnt, eveneens op Excelsior Recordings, het solodebuut van Zoete, Million Miles.

“Het is een lange weg van een jongen van 16 met een droom naar een man van 43 met een solo debuutplaat. Maar ik ben dankbaar dat ik ‘m genomen heb.” Aldus Bouke Zoete die met het album Million Miles binnenkort zijn solodebuut uitbrengt op Excelsior Recordings.

‘Een album maken dat volledig van mezelf is, waarop ik in volle autonomie kon bepalen wat er gebeurde, dat moest er toch nog van komen. Het voelt een beetje als debuteren voor gevorderden,’ aldus Zoete.

Million Miles is een ouderwetse blue eyed soulplaat geworden met een rijke, gloedvolle sound.  Zoete vertelt: ‘Ik heb samen met producer en bassist Nicolas Rombouts gewoon een aantal van de beste muzikanten van België uitgenodigd in een studiootje in Antwerpen en we zijn de nummers gaan spelen. En zodra ze goed klonken stonden ze erop. Als je mannen die hun sporen verdiend hebben bij artiesten als Arno, Tony Allen en Admiral Freebee de vrijheid geeft, dan doen ze daar over het algemeen wel iets moois mee.’

Kijk en luister hier naar de eerste single, Million Miles.